Skip to content
Politică

Nicușor Dan ar ieși prost și în sondajele independente. Ion Bogdan Lefter: Rata de aprobare a prestației sale ar fi mai degrabă modestă

Inquam Photos / George Călin

Într-un interviu pentru PS News, analistul politic Ion Bogdan Lefter a reacționat la ultimul sondaj de opinie realizat de CURS, potrivit căruia 56% dintre bucureșteni consideră că activitatea lui Nicușor Dan este ”proastă”, iar 9% consideră că este ”foarte proastă”. Analistul este de părere că este foarte importantă și „casa care realizează sondajul de opinie”, însă, indiferent de orientarea politică a institutului de sondare, „rata de aprobare a prestației primarului general și a primarilor de sectoare ar fi fost oricum mai degrabă modestă decât entuziastă”.

„Prima precauție pe care trebuie să o avem atunci când discutăm sondaje de opinie este cea privitoare la casa care le realizează, de data acesta fiind vorba de un vechi institut de sondarea a opiniei publice, însă preluat în ultima vreme de către un jurnalist care face și business în domeniu și care este un apropiat, prin familie, de PSD. Prin urmare, și în condițiile în care sondajele de opinie românești au fost adeseori ajustate din interese politice, e bine să privim rezultatele acestuia cu o doză de relativism. Privind acum către activitatea primarului general al Bucureștiului, Nicușor Dan, și către prestațiile sale, putem spune că, pe de-o parte, l-am văzut pe noul primar cu foarte bune intenții, cu o viziune sistematică asupra problemelor Bucureștiului, pus pe treabă, iar pe de altă parte, așa cum a spus și el în repetate rânduri și cum este și evident, vedem și problemele grele de natură financiară, problemele de abordare efectivă, ca lucru cu specialiști, ca abordare ș execuție. Trebuie înlocuiți zeci de kilometri de conducte subterane de apă caldă și altele și altele.

În timpul iernii a anunțat că ce se poate face pe moment sunt reparații punctuale acolo unde se fac avarii și că înlocuirea conductelor cu durată de utilizare depășită trebuie făcută treptat și durează ani de zile. Sunt și alte multe probleme în București, începând de la cele mai vizibile, de suprafață, traficul foarte aglomerat, starea nu foarte bună în anumite locuri a drumurilor, a asfaltului, până la cele subterane. Apoi, supraetajarea de atribuții și de responsabilități, căci există, pe lângă Primăria Generală, și primăriile de sector cu atitudini diferite, căci nu toți primarii fac parte din aceeași grupare politică. Par să existe bune intenții și, în unele locuri, se și văd acțiuni concrete, fie se abordează planuri promițătoare. Toate aceste lucruri, cu multe alte amănunte pe care le-am mai putea adăuga, alcătuiesc o descriere complexă a situației Bucureștiului, o situație care nu poate fi rezolvată în 8 luni de mandat de când actualii primari sunt instalați în funcție”, spune analistul.

Pe de altă parte, adaugă Ion Bogdan Lefter, oamenii și-au pierdut răbdarea și cer rezultate imediate de la primarii aleși.

”Există și nerăbdarea publicului, a cetățenilor, și este foarte probabil că sondaje de opinie 100% independente ar indica o rată de aprobare a prestației primarului general și a primarilor de sectoare mai degrabă modestă decât entuziastă, însă trebuie să avem cu toții răbdare și să vedem dacă bunele intenții se și traduc în practică”, spune Ion Bogdan Lefter.

Potrivit unui sondaj CURS, 56% dintre bucureșteni consideră că activitatea lui Nicușor Dan este ”proastă”, iar 9% consideră că este ”foarte proastă”. În cadrul aceluiași sondaj, cetățenii au fost întrebați despre viitorul Bucureștiului, iar 66% consideră că se merge într-o direcție greșită, în timp ce 25% consideră că se merge într-o direcție bună.

Patronul CURS este Iosif Buble, care deține și site-ul stiripesurse.ro, apropiat de PSD. De asemenea, el este căsătorit cu deputatul PSD, Diana Tușa.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *