Skip to content
Alegeri locale 2020

Nicuşor Dan: Au fost trei secţii în care am avut zero voturi. Presupun că voturile mele au fost trecute către alţi candidaţi

Inquam Photo / Octav Ganea
" "

Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, miercuri, că au fost trei secţii în care nu a avut niciun vot şi crede că voturile pe care presupune că le-a avut au fost trecute către alţi candidaţi. În ce privesc acuzaţiile de fraudă venite dinspre PSD, acesta a relatat că i se pare „comic ca tocmai PSD să acuze fraude”.

Nicuşor Dan a fost întrebat despre situaţia de la Sectorul 1, unde nu a fost desemnat deocamdată un câştigător.

" "

  „E clar că au fost nereguli. Şi pentru mine au fost trei secţii în care am avut zero voturi şi voturile pe care presupun că le-am avut au fost trecute către alţi candidaţi. E clar că au fost nereguli şi ele trebuie investigate, însă pentru ceea ce înseamnă primar general cred că diferenţa e aşa de mare că nu se pune problema”, a afirmat Nicuşor Dan.  Acesta din urmă a răspuns apoi la acuzaţiile de fraudă venite din partea PSD „Mi se pare comic ca tocmai PSD să acuze fraude, în condiţiile în care aţi văzut cu toţii ce s-a întâmplat. Ieşind din chestiunea asta cu buletine, cu saci de vot, am văzut explicit cum pe publicitate electorală, după ce Biroul Electoral Municipal a spus că Primăria nu mai are voie să continue cu acele sporturi pentru realizările Primăriei Capitalei, totuşi a continuat, deci e absurd să vorbeşti de fraudă când eşti Gabriela Firea„, a susţinut Nicuşor Dan.

El a fost întrebat şi cum i se pare prezenţa liderului USR, Dan Barna, la sediului Biroului Electoral de Sector, unde nu ar fi trebuit să se afle.

„Situaţia este excepţională. La Sectorul 1 zece secţii de votare din aproximativ 160 nu au fost…rezultatele au venit extrem de târziu, au existat suspiciuni şi atunci mi se pare normal ca să existe o implicare din partea celor care sunt interesaţi de un rezultat corect. Lucrul cel mai important este că pe ansamblu pe organizarea acestor alegeri rămân semne de întrebare”, a declarat Nicuşor Dan.

El a precizat că este atipic faţă de campaniile anterioare să existe toate aceste contestaţii şi toate aceste suspiciuni legate de rezultatul votului.

În ceea ce priveşte acuzaţiile Gabrielei Firea privind o campanie de „demolare” la adresa ei, el a răspuns, Nicuşor Dan explicat că situaţia a fost pe dos şi că a existat o campanie „murdară” împotriva sa. „A fost o campanie absolut murdară la adresa mea. Vă aduc aminte că acum câteva zile mai multe televiziuni titrau că eu sunt în interiorul DNA-ului şi tot felul de alte ştiri false. Să nu mai vorbim de campanii murdare”, a mai precizat primarul ales al Capitalei. Gabriela Firea a declarat, marţi seara, la un post de televiziune, că va solicita renumărarea voturilor după ce mai multe persoane i-au spus că au existat nereguli în procesul electoral de duminică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *