Skip to content
Politică

Nicușor Dan: Bugetul PMB a fost, ani de zile, nerealist. Spitalul Metropolitan costa și el 4 miliarde de lei, imposibil de realizat

Inquam Photos / George Calin
" "

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că Spitalul Metropolitan, despre a cărui construcție a vorbit de multe ori fostul edil, Gabriela Firea, costa 4 milioane de lei și era imposibil de realizat.

Întrebat marți seară, la B1 TV, ce se întâmplă cu Spitalul Metropolitan, Nicușor Dan a răspuns: ”Acest Spital Metropolitan… așa cum am spus, bugetul Primăriei Capitalei a fost, ani de zile, nerealist și bugetul real s-a dus către minus 2,5 miliarde de lei. Băncile nu mai voiau să audă de Primăria Capitalei pentru că nimic din ce spuneau ei nu era realist.

" "
" "

Acest Spital Metropolitan mai costa și el 4 miliarde de lei. Era imposibil să fie realizat. Este nevoie de unități spitalicești noi în București pentru a le înlocui pe unele din cele existente”.

Edilul Capitalei a susținut că, în acest moment, ”urgența este să închidem un buget”.

”Pentru moment, urgența este să închidem un buget. Ulterior, tot ce înseamnă investiție nouă, inclusiv în ceea ce privește unitățile spitalicești, o să discutăm pe programul de investiții și creditele pe care o să reușim să le atragem”, a mai spus Dan.

Nicușor Dan s-a referit și la problema celor paatru spitale din Sectorul 1 al Capitalei, trasnferate din administrarea Primăriei de sector în administrarea unităților sanitare.

Din punct de vedere administrativ, oamenii au acționat corect cu toții, numai că în spațiul public s-a creat o turbulență care a părut că e de fapt un conflict care nu există.

Există o ordonanță a Guvernului, din 2008, și o hotărâre a Guvernului din 2010, care spune care sunt acele spitale care sunt la autoritățile locale și că sunt administrate de spitalele însele. Sectorul 1 a făcut un lucru firesc, a constatat că acele spitale nu sunt pe listă și le-a trimis să fie administrate de ele însele, respectând legea.

Din punct de vedere juridic, Primăria Capitalei și Municipiul București nu are nimic de-a face cu această chestiune”, a mai spus Nicușor Dan.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *