Nicușor Dan este campionul gafelor în dezbaterile electorale, arătând că este un candidat arogant și capabil să producă numeroase minciuni. Nicușor Dan a participat la dezbateri cu unicul scop de a-l ataca pe Crin Antonescu și i-a subestimat pe ceilalți candidați.
Nicușor Dan, prins cu minciuna
Primarul capitalei l-a acuzat pe Crin Antonescu că ar fi dat niște terenuri ale statului către „rechinii imobiliari”. Nu a prezentat niciun document semnat de Crin Antonescu, din care să reiasă că dezvoltatorii imobiliari au primit terenuri ale statului. În realitate, Crin Antonescu a precizat că Nicușor Dan vorbește de o tranzacție către BTT.
„Ați fost ministru care a dat baze sportive la oameni cum ar fi Puiu Popoviciu, Dumitru Dragomir, dl. Paszkany. Cred că o să ajungem să dezbatem asta”, a mințit Nicușor Dan în dezbaterea de la Digi și a reluat subiectul și la TVR.
Documentele prezentate de primar arată că Antonescu, pe vremea când era ministru al sportului, a transferat legal niște terenuri către Biroul pentru Tineret și Turism (BTT), care era o instituție a statului. Transferul s-a făcut între două instituții ale statului și nu către dezvoltatori imobiliari cum a mințit Nicușor Dan. Documentele semnate de Crin Antonescu nu au nicio legătură cu vreun dezvoltator imobiliar.
Dispreț pentru ceilalți candidați
Primarul capitalei se consideră un fel de Mesia al politicii românești și a arătat-o și în cele două dezbateri. Mai avea puțin și le cerea celorlalți candidați să renunțe la candidatură pentru a fi el președinte.
Într-o confruntare cu Daniel Funeriu, fost ministru al educației, Nicușor Dan a răspuns cu aroganță și dispreț. Un răspuns mitocănesc, aberant și lipsit de orice diplomație. Daniel Funeriu a declarat că i s-a cerut să renunțe la candidatură pentru a-l susține pe Nicușor Dan, iar primarul a dat următorul răspuns:
„Nu cred că trebuie să dăm așa importanță candidaturii dv. (Ce urât! – a intervenit Elena Lasconi). În mod realist, sunt patru candidați cu șanse”.
Se pare că primarul trăiește într-o lume paralelă și nu a învățat nimic despre alegerile din 2024. Probabil la fel ar fi spus și despre Călin Georgescu, care ulterior a câștigat primul tur. Și dacă Nicușor Dan consideră că are prea multe șanse, electoratul poate să-i demonstreze că se înșală.
Primarul capitalei a insistat cu aroganța și disprețul și a vorbit despre sondaje și vot „util”. Acesta ar vrea ca românii să voteze după cum spun sondajele, când de fapt sondajele se pot schimba în funcție de ceea ce vor românii. De fiecare dată când vorbește despre un „vot util”, vorbește despre un vot util pentru el însuși.
„Trebuie să ne uităm la o realitate sociologică, la ce vor românii. Votul util este ceva foarte important”, a răspuns Nicușor Dan după ce a fost acuzat pentru aroganța dovedită.
Nicușor Dan i-a jignit și pe votanții alegătorilor, deși încerca să-și ceară scuze. Acesta nu are nici măcar cunoștințe minime despre relațiile interpersonale.
”Când greșești trebuie să-ți ceri scuze. Am greșit. Îmi cer scuze pentru alegătorii care sunt înclinați să voteze pentru oricare din candidații ăștia”, a spus edilul capitalei.
Expresia „candidații ăștia” a provocat un nou val de critici în sală și a arătat că Nicușor Dan se consideră un candidat superior. Aroganța acestuia nu face decât să amintească de Klaus Iohannis și celebra sa expresie „Ghinion”. Primarul capitalei are toate șansele să egaleze și să depășească aroganța fostului președinte Iohannis.
Certat cu limba română
Nicușor Dan are probleme de exprimare în limba română, chiar dacă în ultima perioadă și-a mai îmbunătăți puțin discursul. Cel mai probabil a urmat niște cursuri de public speaking, însă nu l-au ajutat foarte mult. Primarul are probleme cu construcția frazelor, nu știe unde ar trebui să pună subiectul sau predicatul. Apoi nu duce ideile până la capăt, întrerupe fazele și începe s vorbească despre alte idei. La toate aceste dificultăți de exprimare se adaugă și niște greșeli gramaticale care s-au observat și în dezbaterile electorale.
”Îi îndemn pe români, însă, când VEDE niște candidați care promit toți…” a spus Nicușor Dan, la dezbaterea de la Digi24. Forma corectă ar fi: CÂND VĂD.
„Pe contul meu de Facebook, am trimis un mesaj către toți susținătorii mei, pe care l-au citit 300.000 de oameni, da, CARE am îndemnat românii din SUA și Canada să vă voteze”, a fost o altă greșeală făcută de Nicușor Dan. Forma corectă ar fi: „în care am îndemnat românii…”
Nicușor Dan are mari probleme cu folosirea prepozițiilor. Acesta greșește foarte des și arată că nu știe cum ar trebui folosite propozițiile.
„Unul DIN partenerii mei”, a spus la TVR, deși forma corectă ar fi: unul dintre partenerii mei.
„Dar dacă e de vorbit DE bucureșteni. vă invit SĂ-ȘI ADUCĂ aminte”, a spus la Digi24 (1:21:18), făcând două greșeli grave într-o singură frază. Corect este: Dar dacă e de vorbit DESPRE bucureșteni, vă invit SĂ VĂ ADUCEȚI aminte. Multe dintre exprimările acestuia sunt foarte colocviale, nu are nicio eleganță a limbajului și arată că vocabularul său este foarte limitat.
Autor
-
Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.
View all posts
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News