Skip to content
București

Nicușor Dan, criticat de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu: Am obosit să tot ascund sub preș problema reală

Inquam Photos / George Călin

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, e criticat de edilul Sectorului 2, Radu Mihaiu, pentru că nu emite avizele necesare defrișării și toaletării copacilor.

El susține că a trimis peste 1.300 de avize către Primăria Municipiului București, acelaşi lucru întâmplându-se la nivelul întregului oraş.

Ieri a bătut vântul puţin mai tare în Bucureşti, şi au căzut 19 copaci. Anul acesta am avut 72 de astfel de incidente. Mai grav e că nu e o surpriză pentru nimeni. Nu e niciun secret că pomii din București nu sunt îngrijiți corespunzător (nu s-au făcut toaletări, pomii complet uscați nu au fost defrișați). E valabil în tot orașul pentru că PMB nu emite avizele necesare acestor lucrări. Am obosit să tot ascund sub preş problema reală. Am trimis către PMB 1328 cereri de aviz de defrişare şi/sau toaletare şi nu am primit decât punctual pentru câteva cazuri” , a scris edilul Sectorului 2 pe Facebook.

Mihaiu a precizat că i-a solicitat de mai multe ori lui Nicușor Dan să proceseze cererile și să găsească o soluție, însă „primim doar promisiuni”.

Eu înţeleg că înainte s-au făcut toaletări agresive şi defrişări fără sens. Dar unele toaletări şi unele defrişări chiar sunt necesare. Nu se poate să înlocuim un exces cu un alt exces. Ne cad copacii în cap! Deja a devenit o problemă de siguranță pentru locuitorii din București. În nenumărate rânduri am cerut primarului general să proceseze aceste cereri și să găsească o soluție. Deocamdată primim doar promisiuni. E o situație urgentă. Pe măsură ce intrăm în sezonul rece riscul unor prăbușiri de copaci crește considerabil” , a mai scris Radu Mihaiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *