Skip to content
Politică

Nicușor Dan dă 3,6 milioane de lei pe un studiu de fezabilitate: Primarul promite semaforizare inteligentă în București

Inquam Photos / George Călin

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat marți organizarea unui studiu de fezabilitate în valoare de 3,6 milioane de lei pentru modernizarea și extinderea sistemului de semaforizare inteligentă în București, potrivit digi24..

„S-a încheiat perioada de depunere a ofertelor pentru achiziția Studiului de Fezabilitate privind extinderea Sistemului de Semaforizare Inteligentă din Capitală (BTMS)”, a anunat edilul pe pagina de Facebook. Potrivit postării, modernizarea și extinderea sistemului de semaforizare inteligentă din București va fi făcută în patru etape distincte.

„În prima etapă, vor fi modernizate și, după caz, reconfigurate, 85 de intersecții aferente unui număr de 5 radiale care asigură legătura dintre ieșirile importante din oraș cu zona centrală: Şoseaua Colentina, Şoseaua Alexandriei, Bd. Iuliu Maniu, Şoseaua Bucureşti – Târgovişte, Șoseaua Berceni. Etapa a doua prevede creșterea capacității centrului de trafic actual, inclusiv prin dotarea lui tehnologică (servere, soft-uri), pentru un management al traficului mai eficient în intersecțiile deja integrate în sistemul centralizat, dar și extinderea acestuia la alte intersecții din București.

Etapele 3 și 4 presupun includerea în sistemul centralizat de trafic a tuturor intersecțiilor din Capitală, respectiv extinderea semaforizării inteligente la nivelul întregului oraș”, a scria Nicușor Dan.

Valoarea estimată pentru achiziția studiului de fezabilitate este de aproximativ 3,6 milioane lei, fără TVA. „În ceea ce privește sursa de finanțare, am depus, în parteneriat cu primăriile de sector, cerere de finanţare nerambursabilă prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi implementarea etapelor 1 şi 2 ale proiectului”, a mai adăugat primarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *