Skip to content
Politică

Nicușor Dan, dat de gol. Primul semn de colaborare USR-PNL SURSE

" "

Se pare că Nicușor Dan a fost dat de gol. Citiți, în cele ce urmează, despre primul semn de colaborare între Uniunea Salvați România (USR) și Partidul Național Liberal (PNL).

Chiar dacă Nicușor Dan și oamenii lui afirmă sus și tare că nu vor colabora cu nimeni în perspectiva alegerilor parlamentare, se pare că realitatea ar sta diferit.

Astfel, potrivit unor surse citate de site-ul local reporteris.ro, în proporție de 99%, listele de candidați pentru alegerile parlamentare au fost finalizate în filiala ieșeană a PNL. Foarte multe nume noi nu sunt, însă se poate vorbi despre o ușoară primenire a listei dacă ne referim la faptul că pe locurile eligibile apar și persoane care, până acum, n-au avut experiența în Legislativ.

Astfel, la Camera Deputaților, pe locuri eligibile, îi găsim pe: Marius Bodea (președintele CA de la Aeroportul Iași și fost președinte al filialei județene a PNL), Costel Alexe (deputat), Alex Muraru (care a condus Institutul Național al Patrimoniului o perioadă scurtă, având o relație directă cu președinția, prin fratele său geamăn, care este consilier al lui Klaus Iohannis) și, nu în ultimul rând, pe consilierul județean Daniel Minciună (fost șef al Direcției Județene de Drumuri).

La Senat, locul 2 eligibil este rezervat senatorului Dumitru Oprea, fost rector al Universității „Al. I. Cuza” din Iași.

Tot la Senat, liberalii ieșeni au și o surpriză pe care nici ei nu o cunosc deocamdată. Pentru locul 1 se caută o „bombă” care să tragă lista de candidați. Inițial, a fost avansat numele dr. GrigoreTinică (șeful Institutului de Cardiologie), dar acesta a refuzat candidatura.

Surse din partid au declarat, pentru site-ul citat, că, în momentul de față, se caută alt nume, dar, varianta plauzibilă ar putea fi candidatura USR pe listele PNL, locul I urmând a fi rezervat lui Andrei Postolache. USR are mari probleme în adunarea semnăturilor. Numărul de 200.000 de semnături este foarte mare pentru un partid nou și există deja un acord la nivel informal privind colaborarea dintre liberali și partidul lui Nicușor Dan.

Pe de altă parte, Postolache declară categoric că nu va deschide lista PNL la Senat, indiferent dacă USR nu reușește să strângă cele 200.000 de semnături necesare înscrierii în alegeri.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *