Nicuşor Dan, dat în judecată de dezvoltatori imobiliari: Cel mai mult au cerut 75 de milioane de lei

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, spune că unii dezvoltatori imobiliari, nemulţumiţi că nu mai pot construi la fel ca în timpul administraţiilor anterioare, l-au dat în judecată pe el, personal, iar suma cea mai mare care i-a fost cerută drept despăgubire este de 75 de milioane de lei.

El a precizat miercuri, pentru B1Tv, că, în momentul de faţă, Primăria Capitalei este implicată în 300 – 400 de litigii din domeniul urbanismului, iar jumătate dintre aceste procese vin din administraţia anterioară.

„Sunt două tipuri de procese. Sunt procesele care vin din administraţia trecută, fie pe PUZ-uri, fie pe autorizaţii; sunt 150 – 200. Surpriza este că noi facem o analiză înainte să reprezentăm. Surpriza este că 50% din oamenii care contestă au dreptate. Şi instanţele le dau dreptate. Adică au fost autorizaţii cu etaje plus, care nu respectau distanţa faţă de vecin, nenumărate. Şi mai sunt, mergând pe cutumă, sunt oameni, mai ales firme, care cer de la noi ceva. Noi zicem: ‘Nu e legal ce ceri’ şi ei ne dau în judecată, ca să ne oblige. Câteodată mă dau şi pe mine, personal, în judecată. Cel mai mult mi-au cerut mie, personal, 75 de milioane de lei. Mai sunt şi acestea vreo 150 – 200; cam astea sunt litigiile pe urbanism”, a explicat edilul general.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: