Skip to content
Politică

Nicușor Dan, despre perchezițiile din primărie: Există cooperarea deplină / Nicio persoană dintre cele cercetate nu va fi acoperită, indiferent de funcţia ocupată

Nicusor Dan Inquam Photos / George Călin

Primăria Capitalei a anunțat că va colabora cu organele de poliție, urmând să pună la dispoziția anchetatorilor toate documentele cerute în cadrul perchezițiilor ce vizează un dosar al autorizațiilor de construcție acordate în anii anteriori. Cel care a anunțat că PMB va colabora cu poliția a fost chiar edilul Nicușor Dan, informează Agerpres.

Nicușor Dan: Nicio persoană dintre cele cercetate nu va fi acoperită

Edilul în funcție, Nicușor Dan a ținut să precizeze faptul că va exista comunicare deplină între PMB și Poliția Capitalei, nimeni dintre cei cercetații nefiind „acoperiți”.

„Există cooperarea deplină a Primăriei Capitalei pentru punerea la dispoziţie a tuturor documentelor solicitate de către poliţişti. Nicio persoană dintre cele cercetate nu va fi acoperită, indiferent de funcţia ocupată. Am semnalat în mai multe rânduri că, în perioada precedentei administraţii, s-au petrecut ilegalităţi în Primăria Capitalei. Personal, mă bucur că există astfel de verificări în probleme despre care vorbesc şi pe care le semnalez de ani de zile”, a precizat primarul general, Nicușor Dan, potrivit sursei citate  mai sus.

Miercuri au avut loc percheziţii la Direcţia Generală Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, de unde s-au ridicat mai multe documente, după cum a confirmat chiar PMB, potrivit Agerpres. Perchezițiile au fost efectuate ca urmare a unor acuzații oficiale, împotriva unor angajați din cadrul Primăriei Capitalei, cu privire la diverse autorizații de construcție emise în cursul anilor trecuți.

„Astăzi, 16.12.2020, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale din Poliția Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară la adrese din București și județul Ilfov, precum și si mandate de aducere emise pe numele mai multor persoane, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de executare fără autorizație de construire sau de desființare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, conform Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului, sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri, uz de fals, fals intelectual, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual, instigare la sustragere sau distrugere de probe sau înscrisuri”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *