Skip to content
Politică Video

Nicuşor Dan, despre România cu Dan Bucura EXCLUSIV (VIDEO)

Invitatul celei mai recente ediţii a interviurilor video PSnews.ro este Nicuşor Dan, preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB) şi candidatul acestui partid la Primăria Capitalei.

Politicianul şi-a dezvăluit sursele de finanţare, arătând ce fel de persoane donează bani pentru campania sa.

CITIŢI ŞI: Nicuşor Dan, despre sursele lui de finanţare. De unde îi vin banii pentru campania electoralăEXCLUSIV (VIDEO)

De asemenea, Nicuşor Dan a făcut bilanţul celor aproape 5 luni de guvernare tehnocrată, precum şi a mandatului de până acum al preşedintelui Klaus Iohannis.

CITIŢI ŞI: Nicuşor Dan, despre guvernul de tehnocrați și Klaus IohannisEXCLUSIV (VIDEO)

Totodată, preşedintele USB s-a referit la zvonurile privind legăturile lui atât cu Elena Udrea, cât şi cu Gabriela Firea (candidatul PSD la funcţia de primar general).

CITIŢI ŞI: Este Nicuşor Dan omul Elenei Udrea sau al Gabrielei Firea? Preşedintele USB aminteşte cui i-a făcut plângere penală EXCLUSIV(VIDEO)

În plus, fostul ONG-ist a scos la iveală arma secretă a Uniunii Salvaţi Bucureştiul, explicând avantajele de care se bucură în această campanie electorală pentru locale.

CITIŢI ŞI: Avantajul nebănuit al lui Nicuşor Dan. Arma secretă a partidului pe care îl conduce EXCLUSIV(VIDEO)

Nu în ultimul rând, Nicuşor Dan a vorbit despre propria familie.

CITIŢI ŞI: Nicuşor Dan, într-o ipostază mai puţin cunoscută. Cum arată familia lui EXCLUSIV(VIDEO)

Dan Bucura: Bună ziua, domnule Nicuşor Dan. Bine aţi venit în studioul nostru, la PSnews.

Nicuşor Dan: Bună ziua.

Dan Bucura: Sunteţi independentul cu cele mai mari şanse la Primăria Capitalei (n-o spunem numai noi; o spun sondajele), motiv pentru care prima întrebare ar fi: cum a ajuns un ONG-ist convins, un om care a militat atâta vreme pentru Bucureşti, pentru interesele bucureştenilor să candideze la Primărie? Care sunt resorturile care îl determină pe un astfel de om să ia această decizie astăzi?

Nicuşor Dan: În primul rând, o corecţie: nu mai sunt independent; sunt membru de partid (Uniunea Salvaţi Bucureştiul) şi motivul pentru care am făcut asta este ca să participăm cu liste la Consiliul General şi la consiliile locale ale sectoarelor. N-am vrut să fac asta iniţial. Am intrat în 2006 în lumea asta, participând la un miting împotriva lui Videanu (Adriean Videanu, primarul PD/PDL din acel moment al Bucureştilor – n.r.), care voia să pună patru blocuri în faţa Ateneului. Aşa am ajuns eu, cu timpul, ONG-ist. În 2008, am scris un raport („Bucureşti – un dezastru urbanistic”), pentru că era o preocupare, se întâmplau lucruri în oraş, dar mi se părea că nu se înţelege mecanismul. Şi tot în 2008 am înfiinţat Asociaţia „Salvaţi Bucureştiul”, crezând c-o să putem să colaborăm cu autoritatea, dar repede s-a văzut că nu putem să colaborăm. Adică, unde am reuşit să colaborăm, am reuşit să schimbăm nişte legi, în special cu organismele centrale, dar cu Primăria n-am avut şi, de fapt, am intrat în conflict pe lucrurile ilegale pe care le făceau ei. Intrând în conflict pe chestiuni ilegale, am ajuns în instanţă, am reuşit să oprim nişte lucruri, dar nu poţi, opunându-te, decât să opreşti – cât să zic? – 1% din tot ce se întâmplă. Şi atunci, singura soluţie este să mergi la locul de decizie, adică să intri în politică.

Dan Bucura: Înţeleg. Ideea aceasta… aţi mai spus mai devreme că aţi adoptat trecerea la un partid politic, pentru că e mai simplu şi aţi avea o listă de consilieri. Nu creează, totuşi, prejudicii de imagine? Când vorbeşti de partide politice, românii sunt un pic reticenţi. Nu era, poate, mai simplu demersul sub forma unui independent, cu care bucureştenii se pare că sunt obişnuiţi?

Nicuşor Dan: Să ştiţi că eu vorbesc cu oamenii în special la mitingurile care s-au tot succedat şi la care am fost şi eu în stradă şi am constatat schimbarea de percepţie. În 2012, dacă vreai să spui „partid politic” (de fapt, noi, când strângeam semnături în 2012), lumea spunea: „Nu vrem să auzim de partid politic”. Când spuneam: „eu independent”, se mai întorceau câţiva. Însă am constatat că şi societatea s-a maturizat, adică oamenii au înţeles că, pentru a ajunge la putere, trebuie să lupţi cu armele democratice care îţi permit să ajungi la putere – adică să îţi faci un partid politic. În 2012, candidatura mea independentă a fost un fel de revoltă împotriva sistemului, dar cred că, de atunci până acum, am făcut cu toţii saltul mental la a crede că nu mai merge cu gesturi simbolice („hai să ne opunem sistemului”). Trebuie realmente să venim cu un proiect, cu o echipă de oameni care să fie în stare să administreze Bucureştiul – asta este ceea ce cred că  noi oferim acum.

Dan Bucura: O campanie electorală (cel puţin cele de până acum asta au demonstrat) presupune şi o investiţie. Vorbeam chiar înainte să intrăm în interviu: cum se finanţează formaţiunea dumneavoastră? Pentru că, vizual (cel puţin până acum), sunteţi prezent, aveţi corturi, aveţi afişe, panouri, ceea ce, până la urmă, se reduce şi la bani, nu?

Nicuşor Dan: Da, dar, în momentul de faţă, am strâns cam 150-170 de mii de euro de la oameni de afaceri şi mai avem nişte promisiuni până undeva spre 300.000 de euro. Nu am lansat – chiar azi aveam promisiunea de la echipa de IT că o să lansăm mecanismul de donaţii online. În 2012, am strâns vreo 25.000 de euro eu, ca independent, din donaţii online. Aici, am avut nevoie de nişte precizări de la Autoritatea Electorală Permanentă, pentru că, după cum ştiţi, s-a schimbat Legea finanţării partidelor politice (noua lege este mai restrictivă, dar mai precisă) şi am avut nevoie. Şi un lucru cu care, personal, nu sunt de acord: să cerem identitatea donatorului. Şi am avut nevoie să înţelegem, de la Autoritatea Electorală, ce înseamnă să verifici identitatea donatorului şi am înţeles acum că trebuie să-i iei o copie după cartea lui de identitate, ceea ce o să implementăm pe site-ul nostru.

Dan Bucura: Pe de altă parte, nu ştiu cum e profilul, în general, dar senzaţia mea este că oamenii donează mai uşor bani pentru un ONG, pentru o fundaţie şi mai greu pentru un partid politic. În ceea ce priveşte acest mix (dumneavoastră fiind în trecerea aceasta de la ONG la partid politic), cum evoluează acest fenomen de donaţie? Unu. Şi doi: dacă nu există riscul ca oameni care au dat bani, în mintea lor, pentru un ONG să fie oarecum nemulţumiţi că acum văd că, de fapt, banii ăia sunt la un partid politic, chiar dacă nou-înfiinţat sau cu alte doctrine decât partidele clasice.

Nicuşor Dan: Nu. În primul rând, aici, separaţia este foarte clară: în momentul de faţă, există asociaţia (ca persoană juridică) şi există partidul (ca persoană juridică). Nu există niciun fel de transfer între cele două. Ca să lămurim chestiunea cu donaţiile pe asociaţie (că deja asociaţia are un istoric de 8 ani): noi ne-am finanţat din diferite programe – cele mai mari sunt două programe de la fondurile norvegiene (de 60.000 de euro), pe care le-am luat în ultimii doi ani. În rest, am avut finanţări mici, de 5.000 de euro, 3.000 de euro… Cu totul, în 8 ani, am luat vreo maximum 200.000 de euro şi, în afară de asta, am mai primit (exact cum spuneţi) de la firme şi de la cetăţeni: prin „2 la sută”, cam 2-3 mii de euro pe an; şi de la firme, prin programul „20 la sută pentru firme”, sume de ordinul 5.000-7.000 de euro pe an, pe care ei şi le deduc din impozitul pe profit. Deci asta este partea cu asociaţia. Pe partid, am omis să spun, dar cred că lumea subînţelege: oamenii care au dat bani la partid n-au pus nicio condiţie. Adică felul în care noi am activat până acum, felul în care eu am activat până acum… Cred că se înţelege că nu facem trocuri din astea. Şi, într-adevăr, există o reticenţă la oameni de afaceri de a te asocia cu politicul. Şi aici pentru că există o experienţă a acţiunilor discreţionare ale ANAF-ului, ale tuturor organelor de control şi oamenilor realmente le e teamă să sprijine un om care este împotriva sistemului. Cam asta este. Şi tocmai de-aia este de apreciat curajul celor 4-5 care au făcut-o în anul ăsta pentru partidul ăsta nou-înfiinţat.

Dan Bucura: De-a lungul experienţei dumneavoastră şi prezenţei în spaţiul public, au apărut şi zvonuri legate de faptul că aţi fi omul Elenei Udrea – inclusiv în spaţiul virtual. E aşa? Nu e aşa? Şi, dacă nu, cum combateţi astfel de zvonuri şi de ce credeţi că au apărut?

Nicuşor Dan: În primul rând, că nu există nimic care să… Adică, în afară de un zvon, nu există nimic. Cred că lucrurile astea au început când noi eram în contradicţie cu primarul Oprescu şi, pe principiul ăsta bipolar, cine este împotriva lui Oprescu trebuie să fie omul lui Udrea. Cam ăsta este singurul motiv. Dar noi am făcut o plângere penală împotriva lui Alin Cocoş, totuşi. Adică şi asta este un fapt. Procurorul a dat NUP, noi ne-am dus în instanţă, împotriva parchetului şi a lui Alin Cocoş atunci. Nu cred că…

Dan Bucura: Apropo de omul cuiva: recent, aţi primit o propunere mai voalată (unii spun chiar directă) din partea unui alt contracandidat cu şanse – mă refer la doamna Gabriela Firea, care vă vedea ca un foarte bun şi posibil aliat, pe postul de viceprimar, după alegeri. Unii au vorbit inclusiv de un posibil blat în acest context, în care iată ce propunere frumoasă a venit înainte chiar de campania oficială. Am văzut că aţi avut, totuşi, o reacţie şi aţi refuzat din start acest gen de colaborare. Poate o nuanţăm puţin, această idee. Şi doi la mână: puteţi să spuneţi azi, la PSnews, în faţa publicului, că sub nicio formă Nicuşor Dan nu se va asocia în viitor, după alegeri, cu PSD-ul sau cu PNL-ul? Mă refer la principalele partide importante, cu şanse electorale.

Nicuşor Dan: În primul rând că n-a fost o propunere. A fost o simplă declaraţie de presă. Deci n-a fost o ofertă pe care…

Dan Bucura: Am înţeles. O propunere indirectă. Acuma, depinde de cum o percepe fiecare.

Nicuşor Dan: În al doilea rând, nu există, în momentul de faţă (nici la PSD, nici la PNL), o voinţă de schimbare a modului în care s-a făcut politică până acum. Adică noi, de zece ani, ne batem împotriva unui mod de a administra oraşul: cu 300 de lei crizantema, cu niciun fel de dezbatere publică pe proiectele importante, cu decizia comună a oamenilor din partidele astea, să nu primească cetăţenii la şedinţe (deşi legea spune că cetăţenii au voie la şedinţe)… Deci noi asta vrem să schimbăm în mod fundamental şi partidele cele două pe care le-am menţionat (PNL, PSD) nu văd voinţa asta. Uitaţi-vă luna asta cum există decizii judecătoreşti în Parcul Tineretului (că acolo e parc şi n-ai voie să construieşti, primarul PSD de la Sectorul 4 dă autorizaţie de construire, primarul PNL de la Primăria Generală dă aviz de defrişare. Deci nu se pune problema cu partidele în forma asta să discuţi. Pe de altă parte, în politică (şi mai ales dacă eşti ales primar general), trebuie să lucrezi cu o majoritate. Adică nu ne ducem acolo să urlăm la Lună; ne ducem ca să discutăm şi să rezolvăm problemele oraşului, dar pe nişte principii pentru care noi ne batem de zece ani. Deci, ca să răspund la întrebarea dumneavoastră: noi ne batem ca să obţinem poziţia de primar general. În situaţia în care nu vom obţine asta, foarte probabil vom fi în opoziţie în Consiliul General, pentru că foarte probabil va exista o înţelegere subterană între PNL şi PSD.

Dan Bucura: Candidatura dumneavoastră (a doua acum) se poate spune că s-a născut şi din cauza fenomenului Colectiv? Sau, pur şi simplu, ea vine după acest fenomen şi n-are nicio legătură? Aţi fost impulsionat şi de acea tragedie sau…?

Nicuşor Dan: Nu, nu, nu. Eu am decis să candidez şi am anunţat şi formarea partidului, şi noua candidatură încă din 2013. Fenomenul Colectiv, tragedia de la Colectiv a impulsionat şi am văzut asta în societate: mulţi oameni care nu se gândeau să facă politică au venit către politică. Din momentul ăsta, unii chiar la noi în partid.

 

Dan Bucura: În momentul de față România este condusă de un Guvern d tehnocrați, de oameni independenți, neimplicați politic. M-ar interesa o analiză a dumneavoastră cu privire la activitatea acestui Guvern de tehnocrați atâta vreme cât și dumneavoastră sunteți un om care s-a ținut departe de politică și aveți șansa să conduceți până la urmă o administrație dacă lucrurile așa cum vă doriți și așa cum și-ar dori și bucureștenii.

Nicușor Dan: Este o impresie amestecată și cu lucruri pozitive și cu lucruri negative. Mi se pare că pe chestiunea fundamentală Guvernul a procedat incorect, adică, în opinia mea, chestiunea fundamentală pentru societatea românească și pentru democrația din România este administrația locală și alegerea primarilor într-un singur tur favorizează bavaniada locală care a paralizat structura socială a României și pe acest aspect Guvernul Cioloș nu a avut curajul să-și asume o poziție tranșantă, în care să sprijine exact revendicările străzii și a majorității cetățenilor.

La fel, sunt chestiuni simbolice, care țin de corupție, pe care Guvernul Cioloș nu a avut curajul să le adreseze și aici este faptul că Ministrul de Interne, orice om care a făcut 8 clase poate să vadă comparând cele două documente că el și-a plagiat teza de doctorat. Deci nu trebuie să ai 10 comisii ca să îți dai seama de asta, și totuși omul acela este ministru de interne și asta coroborată cu acțiunea ministrului Curaj, adică tergiversarea acestui flagel al tezelor de doctorat plagiate. Pe de altă parte sunt chestiuni pe care Guvernul le-a făcut corect. Adică faptul că a făcut un portal prin care putem să vedem așa brut cum sunt informații despre cheltuielile tuturor celor 13 mii de administrații centrale, locale, asta este un pas mare înainte. Faptul că încearcă să funcționalizeze ghișeul.ro ca lumea să poată să-și plătească taxele și impozitele on-line, asta este un lucru bun. Faptul că încearcă să reducă fenomenul birocratic, a lansat o mare dezbatere publică pe lucrul ăsta, asta e un lucru bun. Ministerul Culturii pe care îl cunosc destul de bine are niște acțiuni și simbolice și o modificare a legii patrimoniului, la fel lucruri punctuale foarte bune.

Dan Bucura: Un alt personaj în care un segment important al populației și-a investit încrederea și a cărui activitate o să vă rog să o comentăm este președintele Klaus Iohannis. Cum vedeți activitatea domniei sale de la câștigarea mandatului și până astăzi? Credeți că a dezamăgit în vreun fel acel segment care părea intrat în adormire și care s-a trezit și a mers la vot pentru domnia sa la ultimele alegeri?

Nicușor Dan: Da. La fel principala critică pe care i-o aduc lui Klaus Iohannis este legată de această lege a alegerii primarilor dintr-un singur tur, în care realmente nu s-a implicat deși exista voința, dorința expresă și a societății civile și a societății civile în ansamblu pentru alegerea primarilor în două tururi, nu mai reiau argumentele. La fel îl critic pentru faptul că a fost absent de la lucrurile importante care s-au întâmplat în România. Îl mai critic pentru faptul că nu a reușit să implice în dezbaterea publică segmente de…, deci așteptarea cea mai mare când Klaus Iohannis a fost ales a fost pentru oamenii care cunosc sistemul democratic, a fost știm că există partide, știm că există Parlament, acesta este o forță democratică pe care nu putem să o neglijăm, însă așteptăm de la președintele Iohannis să aducă în dezbatere publică de la înălțimea funcției pe care o are atât oamenii din partide și din Parlament cât și alți oameni din societate și cumva să oblige o dezbatere și să oblige partidele să ia niște măsuri pe care de fapt ei nu le vor, dar prin forța mediatică a acestor dezbateri să le oblige să recunoască niște lucruri pe care ei nu ar vrea să le…, dacă lăsăm lucrurile să se petreacă în Parlament, unde interesul public nu există, nu se vor întâmpla niciodată. Ei, această dezbatere și această aducere la masa discuției a unor oameni noi președintele Iohannis trebuia să o facă și nu o face. Acesta este singurul mod în care el putea să dovedească faptul că are în spate cetățenii pe care i-a votat. Asta nu a făcut-o, și în opinia mea este târziu acum să o facă.

Pe de altă parte trebuie să spunem că el, că în acele luări de cuvânt, puținele luări de poziție pe care le-a avut nu a făcut erori mari. Adică nu s-a poziționat pe chestiuni antidemocratice, deci cumva a asigurat o stabilitate.

Dan Bucura: Ați vorbit în prima parte a interviului nostru despre să spunem așa principala armă a organizației pe care ați condus-o și anume blocarea, poate chiar și anularea în instanță a unor proiecte halucinante să le spunem așa, sau care chiar deranjează bucureștenii. Care este rata de succes, să spunem așa, și ce se întâmplă în momentele în care pierdeți astfel de procese, redeschideți altele, abandonați ideea, cum se poziționează asociația?

Nicușor Dan: Da, sunt…deci așa grosier, rata de succes e undeva la 70%, dacă mergem să împărțim pe subiecte sunt procesele de informații publice în care autoritățile refuză să ne dea informații publice și noi le cerem în instanță, aici rata de succes e mare, e 95%; sunt procesele de fond în care putem să dovedim că anumite autorizații, acte sunt ilegale și aici din nou rata de succes e 80% să spunem; și după aceea sunt procese în care încercăm să stopăm, deci sunt aceste măsuri urgente pe care cerem să fie luate ca să nu ne trezim cu blocul și după aceea să încercăm, deci să stopăm înainte de producerea efectelor, aici rata de succes e mică…tocmai pentru că măsurile sunt excepționale rata noastră de succes este de 25%; și mai sunt că am uitat, că intervine și partea autorității, ori investitorii cer primăriei care nu le aprobă tot felul de lucruri, le cer daune de 20 de milioane de euro, în unul din procesele noastre, atunci intrăm de partea primăriei și aici rata de succes este foarte mare, 90%.

Dan Bucura: Apropo de demersuri, ce se mai aude cu hala Matache, un proiect care ați intrat să îl contestați practic.

Nicușor Dan: Da. Acolo a fost o… pur și simplu o ambiție a primarului Oprescu. Noi am ajuns la un acord cu primarul și cu ministerul, cumva de acolo au ieșit zvonuri cu Elena Udrea, deși era ministru, nu era…așa…deci am ajuns la acord cu aceste două instituții ca șoseaua să se facă pe lângă hala Matache și au fost în teren șeful de lucrări, s-a desenat conturul, deci șoseaua putea să treacă foarte bine pe lângă hala Matache, 4 benzi cum e acum, deci a fost o ambiție prostească, hai să le dovedim ăstora că noi suntem jupâni aici și așa s-a demolat.

Acum, ea fiind monument și nefiind declasată niciodată ea trebuie reconstruită și este o lungă discuție despre unde ar trebui să fie reconstruită că sunt câteva litigii, în fine probabil că se va tranșa problema asta într-un an, doi. Ea este în momentul de față, că și aici este un lucru, partea cea mai importantă, pentru că ea este o structură de cărămidă care nu era excepțională, însă ceea ce era excepțional la ea, și asta spun specialiștii, era structura metalică a acoperișului care avea niște îmbinări care nu se mai găsesc în București decât la hala Traian, iar astea ar fi trebuit desfăcute, așa au spus autorizațiile, ele trebuiau desfăcute cu grijă pentru ca să se poată pune la loc, de fapt a venit o macara și le-a luat și le-a aruncat pe Șoseaua de Centură, le-a dus cu un camion pe Șoseaua de Centură, sunt vai de ele aruncate și plouă pe ele.

Dan Bucura: Haide să ne întoarcem foarte pe scurt la campania electorală. Am văzut, cel puțin eu nu știu în momentul de față să fi anunțat formațiunea dumneavoastră un alt candidat decât cel la sectorul 1, nu aveți ca alte partide o echipă deocamdată anunțată. V-aș întreba o dată de ce nu e gata acest demers și doi până la urmă, am văzut că la sectorul 1 aveți o doamnă a cărei notorietate deocamdată că mărturisesc că nu e una foarte mare, cel puțin din punctul meu de vedere, ceilalți candidați cu care veți merge la celelalte sectoare sunt oameni cu o notorietate mai mare sau sunt oameni tineri care încearcă să își facă auzite vocile acum.

Nicușor Dan: Eu o să anticipez, rezultatul votului se dă azi, în afara candidatului de la sectorul 1avem 8 oameni pe 5 locuri și votul se desfășoară chiar acum, on-line de către toți membrii de partid… o să anticipez răspunsul cu privire la vârstă, deci avem oameni între 40 și 60, o să avem și femei și bărbați echilibrat, sunt oameni care nu au mare notorietate în spațiul public…

Dan Bucura: Și atunci care ar fi atuul domniilor lor?

Nicușor Dan: Sunt niște oameni care sunt foarte bine în profesia lor și pe care, atât cât o să reușim să îi promovăm, sunt convins că oamenii îi va aprecia. Pe de altă parte trebuie să o spunem, oamenii cu notorietate la care dumneavoastră vă gândiți nu vor să intre în politică. Adică sunt oameni cu notorietate care sunt ok, ei pentru moment nu vor să intre în politică, sunt oameni cu notorietate care nu sunt ok, pe aia nu vrem noi să îi luăm și sunt oamenii noștri care sunt foarte buni în meseria lor, n-au apărut în spațiul public, cu ei candidăm, asta e.

Dan Bucura: Tot în ultima vreme au apărut în spațiul public 2 scrisori deschise semnate, i-aș numi eu, tot de activiștii civici, de oameni care reprezintă ONG-uri, unul dintre ele, sper să nu greșesc, Mișcarea Liberală pentru București, semnatarii acestor scrisori vă contestă oarecum, spunând că ați părăsit misiunea, scopul pe care îl aveați față de București și ați intrat în zona aceasta a politicului și faceți lucrurile greșit.  E important să vă cer un punct de vedere legat de care este reacția lor pentru că oarecum ei sunt percepuți ca fiind să spunem cu ghilimelele de rigoare pe aceeași stradă cu dumneavoastră, aceasta a activiștilor civili. De ce credeți că apar aceste reacții care vă contestă?

Nicușor Dan: Există o anumită tensiune, mai precis a existat în urmă cu câteva săptămâni, acum văd că s-a terminat, există câteva partide noi, au existat niște discuții cu privire la posibile alianțe, eu nu o să spun ce s-a întâmplat ulterior pentru că nu asta este miza, orice aș spune eu începem să ne atacăm între noi și nu asta e miza, de fapt lupta noastră este cu partidele consacrate, PSD, PNL, nu s-a ajuns la o înțelegere între noi, ne-am explicat de ce, eu nu o să spun în spațiul public ce s-a întâmplat între noi.

Dan Bucura: Am înțeles. Și ultima întrebare la interviul nostru de astăzi, aș fi curios să aflu cum arată familia ui Nicușor Dan. Ceilalți politicieni au obișnuit până acum să scoată inclusiv electoral acest aspect în fața alegătorilor, dumneavoastră ați fost un pic mai discret la capitolul acesta. Poate împărtășim publicului nostru această informație.

Nicușor Dan: Da, da, da…Am o prietenă din anul 2004, am o soră care are un cabinet de psihoterapie, părinții mei sunt pensionari acum, tata a lucrat la combinatul chimic, era muncitor acolo, mama a fost contabilă la REMAT, firma care aduna…așa…și am norocul să mai am o bunică în viață care are 87 de ani și e o persoană foarte interesantă.

Dan Bucura: Și ce părere au domniile lor despre acest demers pe care îl faceți, iată, a doua oară, de a încerca să ajungeți primarul capitalei?

Nicușor Dan: Bine, prietena și sora mea mă apreciază pentru asta, și oarecum și bunica mea, părinții mei mai degrabă consideră demersul asta neserios, adică e o luptă cu morile de vânt cred ei.

Dan Bucura: Vă dorim oricum succes și să faceți o figură frumoasă. Vă mai așteptăm și altă dată în studioul nostru la PSnews.

Nicușor Dan: Vă mulțumesc

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *