Skip to content
Politică

Nicușor Dan, despre strategia USR: O să avem filiale în toate județele

puterea.ro

Nicușor Dan a vorbit despre strategia partidului pe care îl conduce, precizând că USR va avea filiale în toate județele din țară, până la sfârșitul lunii septembrie.

„Avem în lucru un sondaj care o să iasă după 22 septembrie. Intuitiv, sondajul e aproape de adevăr. Noi am pornit e pe la 2%. Ţintă noastră de 10% la alegerile din decembrie e una realistă. În ceea ce priveşte filialele, ieri am avut un Birou Naţional şi am aprobat înfiinţarea a cinci filiale.

În prezent, avem constituite filiale în Prahova, Braşov, Cluj, Galaţi, Constanţa, Suceava. Săptămâna viitoare vor mai fi înfiinţate încă şapte-opt. Până la sfârşitul lunii vrem să definitivăm constituirea de filiale. Oricum, aceste filiale sunt disproporţionate ca număr de membri. În luna august am mers în mai multe localităţi şi toată lumea mă întreba cine va fi liderul local”, a spus Nicușor Dan, potrivit adevarul.ro. 

Totodată, liderul USR consideră că partidul său poate obține scoruri de 15% în „filialele mari”, iar la București își dorește să se mențină la 25%.

 

Ne aşteptăm şi e foarte importantă activitatea noastră din consilii. Vrem să menţinem scorul de 25% în Bucureşti. Ne aştăptăm ca în filialele mari să obţinem scoruri de 15%, iar în rest, sperăm ca prin internet, prin televiziune, atât cât se poate, să transmitem mesajul iar lumea să ne voteze.

Este un mare efort logistic. Noi avem, şi e o chestiune de resursă, trei lucruri pe care le facem. În primul rând, activitatea în Consiliul General şi în celelalte consilii. E o discuţie dacă nu ar trebui să profesionalizăm acest Consiliu General, nu să fie vorba doar de o indemnizaţie.

Apoi, am avut procesul de extindere unde mulţi oameni din filiala din Bucureşti au mers prin ţară să vorbească despre partid. Asta ne-a luat multă energie. În cele din urmă, avem o echipă care se ocupă de scrierea unui program naţional. Poate e gata într-o săptămână, poate e gata în două”, a explicat Nicușor Dan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *