Skip to content
Politică

Nicuşor Dan devoalează relaţia dintre USR şi viitorul premier

Președintele Uniunii Salvați România, Nicușor Dan, a vorbit, duminică seară, despre alegerile parlamentare din acest an și despre premierul care va fi susținut de către USR.

Invitat în platoul B1 TV, în emisiunea „Dosar de politician” (realizată de jurnalistul Silviu Mănăstire), Nicuşor Dan a declarat că USR nu va face niciun fel de alianțe cu celelalte partide. În acelaşi timp, politicianul a arătat că dorește ca formațiunea lui să aibă o relație exclusivă cu viitorul premier.

”Alianță nu vom face – nici preelectoral, nici postelectoral. Funcții publice nu ne interesează. Dacă cea mai bună persoană pe Agricultură se va întampla să fie de la noi, asta nu înseamnă că acea persoană nu va fi în Guvern, dar nu ne interesează să împărțim prefecții.

Ce vrem noi să facem este ca, dacă va fi situația fericită în care numirea Guvernului depinde de mandatele noastre din Parlament, să avem o relație exclusivă cu prim-ministrul și cu guvernul care depinde de voturile noastre, nu și lateral cu celelalte partide care sprijină același Guvern, pentru că nu vrem să garantăm ceea ce votează ei”, a explicat Nicușor Dan.

În continuare, Dan a vorbit despre relaţia pe care USR o va avea cu noul executiv.

”Vrem să avem în programul de guvernare lucrurile din programul nostru pentru care ne batem, vrem să avem presiune pe Guvern, astfel încât dacă ei nu se țin de cuvânt și nu realizează în termenele la care s-au angajat chestiunile pe care ei singuri le-au inclus în programul de guvernare, să le retragem sprijinul. Vrem să ne realizăm programul prin intermediul Guvernului care depinde de mandatele noastre”, a mai spus Dan.

Întrebat pe cine va susține USR ca premier dacă reprezentanții formațiunii vor fi chemați la consultări de președintele Klaus Iohannis, Nicușor Dan a răspuns: ”În momentul ăsta, un premier tehnocrat este o soluție pentru România, tocmai pentru că a existat pentru mult timp o ruptură între clasa politică și societate. Un premier tehnocrat poate să deschide acest dialog între părțile implicate. Și, da, Dacian Cioloș este una dintre posibilități”.

1 comentariu la “Nicuşor Dan devoalează relaţia dintre USR şi viitorul premier

  1. DA partidul aceta nou ,cu oameni noi ,care au perfomat in domeniul lor si mai ales a facut ceva pentru comunitatea lui merita sa fie votat.
    USR este adevarat ca la momentul actual este in Diaspora in topul preferintelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *