Skip to content
Politică

Nicușor Dan îl pune la punct pe Vlad Voiculescu: Trebuie să învățăm să ne împărțim competența

Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, l-a pus la punct vineri pe ministrul Sănătății, după ce acesta a încercat să intervină în deciziile Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

„Eu ca autoritate locale am niște atribuții. Așa scrie legea”, a spus Dan, care a justificat ridicarea restricțiilor ca urmare a ratei de incidență de sub 3 la mia de locuitori.

Primarul General i-a sugerat ministrului Vlad Voiculescu să nu se amestece în treburile Bucureștiului.

Trebuie să învățăm să ne împărțim competența. Eu ca autoritate locală am niște atribuții. Așa scrie legea. Avem un Comitet Național care a luat aceste decizii și a stabilit aceste rate de incidență. Am deja suficiente atribuții ca să nu intru peste atribuțiile altora. Există un ministru al Sănătății, un Comitet Național, eu ca autoritate mă subordonez. În cuprinsul hotărârii, se scrie că se fac relaxările cu condiția ca indicele să rămână sub 3, ceea ce e foarte probabil”, a declarat Nicușor Dan.

Într-o scrisoare transmisă Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a ceru menținerea restricțiilor din Capitală.

„Considerăm că în contextul național și european, măsurile de relaxare reprezintă un risc major”, precizează ministrul, care susține că alte relaxări ar pune în pericol redeschiderea școlilor, care este o prioritate.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis ridicarea mai multor restricții în Capitală, începând cu ziua de luni. Decizia vine după ce trei zile la rând incidenţa infectării cu COVID-19 s-a situat sub 3 la mia de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *