Skip to content
Societate

Nicuşor Dan: În cadrul celui de al doilea apel de proiecte PNRR, Primăria Capitalei a depus 16 cereri de finanţare în valoare totală de 35,5 milioane euro pentru renovarea unor clădiri

Inquam Photos / George Călin

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că municipalitatea a depus 16 cereri de finanţare în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte prin PNRR pentru renovarea unor clădiri. Valoarea totală a cererilor de finanţare este de 35,5 milioane de euro, din care circa 20 de milioane de euro pentru clădiri publice.

”În cadrul celui de al doilea apel de proiecte PNRR, Primăria Capitalei, prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, a depus 16 cereri de finanţare în valoare totală de 35.5 milioane euro”, a arătat Nicuşor Dan.

El a explicat că pentru renovarea integrată a clădirilor publice s-a depus documentaţia pentru mai multe clădiri monument istoric: Centrul Cultural Lumina – Bd. Regina Elisabeta nr.32; Teatrul L.S. Bulandra – Bd. Schitu Măgureanu nr.1; Pinacoteca – str. Lipscani 18-20; Casa Şuţu (Lahovary) –  Calea Griviţei nr.7; Curtea Meşteşugarilor – str. Covaci nr.13.

Totodată, printre clădirile rezidenţiale pentru care s-au depus cereri de finanţare se numără imobilele din străzile: Baltagului nr.17, Dianei nr.2, Al. Macedonsky nr.10, Pache Protopopescu nr.11, Schitu Măgureanu nr.3, Doamnei nr.3, Blănari 11, Dacia nr.53, Domniţa Anastasia nr.5, şos. Panduri nr.36, Mihai Eminescu nr.173.

”Din suma totală, aproximativ 20 de milioane de euro sunt pentru renovarea clădirilor publice, iar restul pentru cele rezidenţiale. La nivel naţional au fost depuse peste 1500 de cereri de finanţare în valoare totală de peste 2,3 miliarde de euro, iar bugetul disponibil pentru a doua rundă de apel a fost de aproximativ 985 milioane euro”, a menţionat primarul general.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *