Skip to content
Politică

Nicușor Dan intervine în scandalul gunoaielor din Sectorul 1: Este responsabilitatea primăriei și sper să se achite de ea

mondonews.ro

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, intervine în scandalul gunoaielor din Sectorul 1. Edilul Bucureștiului spune că Primăria condusă de Clotilde Armand trebuie să se achite de responsabilitatea pe care o are, deci să se asigure că gunoiul este ridicat de pe străzi și să respecte termenii contractului cu firma de salubritate.

„În sectorul 1 este un conflict între operatorul de salubritate și Primăria Sectorului 1 pe un contract care este în funcțiune. Cum a fost semnat acel contract, asta e o chestiune care poate să fie discutată.

" "
" "

Însă, în acest moment, eu consider că un contract care este în vigoare trebuie executat, adică Primăria trebuie să plătească operatorului acel serviciu, astfel încât să se ridice și gunoaiele de pe străzi. Deci, este o responsabilitate pe care Primăria Sectorului 1 o are și eu sper să se achite de ea”, a declarat primarul general al Capitalei, la Digi 24.

De câteva săptămâni, operatorul de salubritate nu mai ridică toate gunoaiele din Sectorul 1. Reprezentanții companiei susțin că asta se întâmplă pentru că Primăria condusă de Clotilde Armand nu ar fi achitat facturi în valoare de 100 de milioane de lei.

Între timp, locuitorii acestui sector care aruncă gunoaiele pe spațiile verzi sau pe străzi au început să fie amendați de polițiștii locali. Amenzile pentru abandonarea gunoiului pe stradă sunt cuprinse între 2.000 şi 5.000 de lei.

Clotilde Armand a anunțat că va fi creată o nouă companie de salubrizare, care ar urma să fie controlată de Consiliul Local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *