Skip to content
Politică

Nicușor Dan își apără proiectul menit să gonească ciorile din Cișmigiu: „A fost decis de cetățeni pe baza unui concurs”

Inquam Photos / George Călin

Primarul Capitalei Nicușor Dan a venit vineri, 28 ianuarie, cu o explicație după ce în presă a apărut informația că primăria ar fi pregătit un milion de lei pentru un studiu de fezabilitate privind ciorile din Cișmigiu. Edilul explică că suma este falsă.

În urmă cu câteva zile a apărut în spațiul public informația cum că primăria Capitalei ar fi pregătit un proiect de investiție pentru 2022, cu o valoare de un milion de lei, pentru a studia de ce se adună atât de multe ciori în parcul Cișmigiu din București.

Conform unui mesaj din partea lui Nicușor Dan, proiectul a fost introdus în 2021, și a fost o inițiativă decisă de cetățeni pe baza unui concurs de proiecte.

Să lămurim discuția cu ciorile din Cișmigiu, că sunt unii care umblă cu cioara vopsită.

În anul 2021 am introdus în buget, prima oară, o secțiune de bugetare participativă, adică o parte din buget să fie decis de cetățeni pe bază de concurs de proiecte. Unul dintre proiectele care a câștigat a fost cel care caută o soluție pentru miile de ciori din Cișmigiu, bucureștenii fiind deranjați de mizeria pe care acestea o fac la locurile de joacă, pe bănci, pe alei, pe statui”, a explicat edilul.

Mai mult, primarul subliniază că proiectul are un buget total de 500.000 de lei, nu de un milion de lei și că în suma respectivă, pe lângă studiu, care va costa cel mult 100.000 de lei, restul de bani se vor folosi pentru a implementa soluția câștigătoare.

Proiectul a câștigat 500.000 lei, buget TOTAL pentru rezolvarea problemei. Prima parte presupune realizarea unui studiu, care va costa 50.000 – 100.000 lei. Atribuirea se va face prin achiziție publică, iar prețul va rezulta din achiziția publică. Studiul va propune soluția care va fi implementată și pe care vor fi cheltuiți, dacă e nevoie, restul de bani. Deci, informația că Primăria Capitalei va cheltui un milion de lei pe un studiu despre ciori este falsă”, a conchis Nicușor Dan pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *