Skip to content
Politică

Nicușor Dan l-a demis pe șeful Serviciului Sănătate și Securitate după accidentul în care o statuie a căzut peste un copil

Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general, Nicuşor Dan, a anunţat că a decis, în urma anchetei administrative derulate de Primăria Capitalei, după accidentul în care un băieţel a fost rănit şi a necesitat intervenţie chirurgicală, să îl înlocuiască pe şeful Serviciului Sănătate şi Securitate în Muncă din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, pentru deficienţe în activitate. El a adăugat că starea de sănătate a băiatului s-a îmbunătăţit, după ce acesta a fost operat.

„În urma accidentului din 22 august din holul Primăriei Capitalei şi a concluziilor preliminare ale anchetei administrative interne, am decis înlocuirea şefului Serviciului Sănătate şi Securitate în Muncă din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, pentru deficienţe în activitate. Ancheta internă continuă şi, în funcţie de rezultatele ei, este posibil să iau şi alte măsuri administrative. În paralel, reprezentanţii PMB au furnizat informaţii pentru ancheta Poliţiei legată de acest eveniment”, a scris Nicuşor Dan, vineri pe Facebook.

El a mai spus că a păstrat mereu, încă de luni, o comunicare cu Spitalul „Grigore Alexandrescu”, unde se află internat copilul.

„Din informaţiile primite, băiatul a fost operat pe data de 24 august 2022, iar starea lui de sănătate s-a îmbunătăţit treptat faţă de ziua accidentului. Îi doresc multă sănătate şi îmi doresc să aflăm în continuare numai veşti bune de la spital”, a completat edilul general.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au transmis că luni, în jurul orei 13.40, în holul de la intrarea principală în sediul PMB, a avut loc un accident implicând un copil de 7 ani, însoţit de tatăl său, care venise la primărie pentru rezolvarea unei probleme. Copilul a ajuns la spital „cu stare generală gravă” fiind atunci la ATI, a transmis Spitalului Grigore Alexandrescu din Capitală.

Conform informaţiilor furnizate de martori, copilul s-a urcat pe una dintre coloanele decorative din hol şi a căzut împreună cu coloana, suferind traumatisme. La intervenţia angajaţilor PMB, el a fost preluat în mai puţin de 5 minute de o ambulanţă, fiind dus imediat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii «Grigore Alexandrescu». La momentul urcării în ambulanţă, copilul era conştient”, arată precizarea de presă a instituţiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *