Skip to content
Alegeri locale 2020

Nicușor Dan, la „Dosar de Politician”, după apariția înregistrării în spațiul public: Sunt liniştit. Am încercat să corectez un abuz

Inquam Photo/Octav Ganea

Candidatul susţinut de PNL şi USRPLUS la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, marţi seară, după ce mai mulţi parlamentari PSD au depus un denunţ la DNA că este ”liniştit”. Invitat în emisiunea „Dosar de Politician”, realizată de jurnalistul Silviu Mănăstire la postul B1TV, fostul preşedinte al USR a declarat că a încercat doar să corecteze un abuz dovedit de instanţa de judecată.

Nicuşor Dan a fost întrebat despre denunţul depus de către mai mulţi parlamentari PSD la DNA şi a afirmat: ”Astăzi sunt liniştit, după cum ştiţi am făcut zilele trecute mai multe dezvăluiri despre corupţia din Bucureşti, corupţie cu sute de milioane de euro, despre asta vorbim, şi s-au însăilat nişte lucruri care mă acuză, exact de către PSD, partidul care cu Dragnea în frunte, a scos violatorii din închisori”.

Candidatul Dreptei a spus că a încercat să corecteze un abuz. ”Am încercat să corectez un abuz pe care Primăria Sectorului 4 l-a făcut, care s-a dovedit de către instanţa de judecată. Deci, un cetăţean, un proprietar de construcţie cu autorizaţie din Sectorul 4 a fost demolat abuziv de către Primăria Sectorului 4. Înainte ca el să fie demolat, a venit la mine, m-am dus cu el la Avocatul Poporului, acesta nu a preluat acest caz. Nu ştiu de ce, nu am primit explicaţii de la ei.

Am contactat Primăria Sectorului 4, l-am sunat direct pe primar. Am vorbit cu domnul Zărescu, care mi-a zis că sunt, în fine, în aceeași mașină și că o să îi transmită tot ce îi spun. I-am spus, atenție, faceți un mare abuz. N-au făcut nici ei nimic. Am mers în instanță cu Asociația Salvați Bucureștiul de partea persoanei care a fost, repet, abuzată, i s-a demolat construcția, și am avut câștig de cauză definitiv la Curtea de Apel București. Asta este povestea”, a mai spus Nicușor Dan.

El a comentat și înregistrarea în sine și susține că ea cuprinde „două lucruri importante”: „Una, eu mă disociez de orice fel de eventuale acte ale acestui domn – când îmi spune că are acte de prostituție și mai știu eu, prindeți-l cu asta și băgați-l la pușcărie – dar pe chestiunea clădirii pe care o are, el are dreptate. Asta este ce spun eu în această înregistrare. În al doilea rând, se confirmă ceea ce v-am spus, am trimis Primăriei Sectorului 4 un punct de vedere scris, în care i-am spus primăriei, încălcați legea”, a precizat Nicușor Dan.

Acesta a afirmat că, dacă Primăria Sectorului 4 a constatat că autorizaţia emisă în 2013 era nelegală, ar fi trebuit să se adresese instanţei, iar abia după pronunţarea acesteia ar fi trebuit demolată construcţia din parc. Nicuşor Dan susţine că nu a văzut toate documentele care au stat la baza autorizaţiei de construcţie, dar a văzut prima pagină în care se arată că s-a acordat autorizaţia de construcţie, construcţia fiind legală.

Întrebat dacă Asociaţia Salvaţi Bucureştiul a primit vreodată vreo sponsorizare de la omul de afaceri Mihai Mitrache, Nicuşor Dan a negat, afirmând că niciodată nu s-au luat bani de la cei care pe care i-au reprezentat.

Parlamentarii PSD Petre-Florin Manole, Aida-Cristina Căruceru, Daniel Zamfir, Beatrice Tudor, Şerban Nicolae au depus un denunţ la DNA împotriva lui Nicuşor Dan cu privire la săvârşirea faptelor de: şantaj, luare de mită, trafic de influenţă, fals în declaraţii, spălare de bani şi solicită începerea urmăririi penale şi trimiterea în judecată a acestuia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *