Skip to content
Politică

Nicușor Dan, lovitură cruntă pentru tandemul Barna-Cioloș: Opțiunea mea pentru votul de duminică e PNL

Inquam Photos / Octav Ganea

Nicușor Dan, fondatorul USR și actualul primar al Capitalei întoarce oficial spatele USR cu patru zile înainte de alegeri. Edilul Bucureștiului a anunțat că votează PNL la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Primarul general, care în campanie a fost susținut de USR și de liberali, a comentat că PNL are cel mai bun program de guvernare și cea mai bună propunere de prim-ministru, Ludovic Orban.

„Consider obligatoriu să trimitem PSD în opoziție după tot răul pe care l-a făcut și României, și Bucureștiului, și pentru asta trebuie să ieșim duminică în număr mare la vot. Opțiunea mea pentru  votul de duminică este Partidul Național Liberal. Consider că un guvern PNL puternic este cea mai bună variantă pe care o are România în acest moment.

Înainte să vă prezint argumentele, o să răspund la întrebarea evidentă care se ridică și vă spun așa – chiar dacă sunt fondatorul USR, consider, cu toată onestitatea, că PNL este varianta cea mai bună pentru România astăzi. Nu vreau să spun mai multe despre USR și mai ales nu vreau să intru într-o polemică cu un partid care m-a sprijinit în alegerile locale, însă noi decidem acum viitorul României pentru următorii patru ani. E o chestiune extrem de serioasă și de aceea consider că este un act de responsabilitate să vin în fața dumneavoastră să îmi exprim și opțiunea, și mai ales argumentele care stau la baza ei”, a declarat, miercuri, primarul general Nicușor Dan.

Edilul a afirmat și că „PNL, sub conducerea lui Ludovic Orban a reușit și a dovedit că are maturitatea să se sacrifice pentru mize mai înalte”, adăugând că președintele liberalilor „este o persoană cu viziune și cu anvergură”:

Ludovic Orban este o persoană pe care am cunoscut-o în aceste luni și pot să spun despre el că e o persoană de încredere, o persoană care își ține cuvântul, o persoană care e loială oamenilor, o persoană cu viziune și cu anvergură. E cineva care vede mizele mari și mai are o calitate, pe care puțini oameni politici o au, este preocupat de soluție, soluția la probleme, și nu de beneficiul de imagine pe care l-ar obține rezolvând acea problemă. În felul acesta, PNL, sub conducerea lui Ludovic Orban a reușit și a dovedit că are maturitatea să se sacrifice pentru mize mai înalte, așa cum a făcut-o când a preluat guvernarea, așa cum a făcut-o în alegerile locale din București, când s-a subordonat total scopului de a scoate PSD din administrația din Capitală”, a mai adăugat Nicușor Dan.

Independentul Nicușor Dan, tot mai aproape de înscrierea în PNL

PS News scria în urmă cu o lună despre pașii timizi, dar siguri, pe care îi face Nicușor Dan spre o înscriere în Partidul Național Liberal (PNL), formațiune politică ce l-a susținut la alegerile locale din septembrie, alături de USR-PLUS. În urmă cu doar o lună, într-o ceremonie de inaugurare pentru sediul de campanie al PNL din București, Nicușor Dan nu doar că a fost prezent, dar le-a pus la dispoziție liberalilor sediul utilizat de el în campania de la locale.

Nicuşor Dan a înmânat simbolic cheia sediului liderului PNL, Ludovic Orban, şi a transmis că este „un sediu cu noroc”, urând succes echipei liberale. „Sunt convins că o să avem aceeaşi colaborare de care Bucureştiul are nevoie şi după alegerile din 6 decembrie”, a declarat Nicuşor Dan.

DETALII AICI: Independentul Nicușor Dan, tot mai aproape de înscrierea în PNL. Detaliul care l-a dat de gol

1 comentariu la “Nicușor Dan, lovitură cruntă pentru tandemul Barna-Cioloș: Opțiunea mea pentru votul de duminică e PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *