Skip to content
Politică

Nicușor Dan, mirat de hărnicia parlamentarilor PSD

revista22.ro

Agitația din tabăra Dragnea, generată de necesitatea asigurării unei majorități confortabile pentru susținerea moțiunii de cenzură îndreptată îmnpotriva guvernului Grindeanu, a impus și un ritm de lucru febril în Parlament pe ultimele zile.

Marți, spre exemplu, deputații sunt chemați să voteze un set de legi favorabile programului iolitic al UDMR, cel mai curtat partid al momentului, prin prisma celor 50 de mandate deținute în Parlament.

Atâta hărnicie l-a lăsat cu gura căscată pe fostul lider USR, Nicușor Dan, acesta subliniind că și-ar dori să vadă același ritm de lucru menținut în fiecare zi.

„Mulți înțeleg să facă troc cu propriul vot, cu mandatul de reprezentare încredințat de cetățeni și pe banii celor care le plătesc salariul și beneficiile.

Nu vorbim despre negociere politică pentru inițiative de interes public, ci despre interese personale sau de grup. Pe ordinea de zi au apărut brusc inițiative legislative depuse de sau în favoarea UDMR, care până mai ieri zăceau uitate-n sertare sau, dimpotrivă, abia ce-au fost depuse.

Grabă mare – dacă ar lucra Parlamentul în fiecare zi ca acum, când are nevoie coaliția majoritară să-și scape corupții și să păstreze puterea…”, a comentat deputatul pe pagina sa de Facebook.

UDMR a cerut partenerilor de negocieri să susțină un pachet de legi care să îi confere anumite avantaje în fața electoratului propriu, printre acestea numărându-se declararea unei zile de sărbătoare pentru maghiarii din România, adoptarea stegului Ținutului secuiesc și stabilirea unui prag minim de folosire a limbilor minorităților în administrația locală.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *