Skip to content
Politică

Nicușor Dan nu se lasă. Candidează, chiar dacă nu are siglă

jurnalistii.ro

Presedintele Uniunii Salvati Romania, Nicușor Dan,  a anuntat ca formatiunea sa va participa la alegerile parlamentare, chiar daca momentan nu are sigla.

Liderul formațiunii a explicat ca, miercuri, a fost admisa de tribunal fuziunea USB cu USR, dar ca este sigur ca PSD va contesta decizia si ca respectiva contestatie se va judeca peste doua sau trei saptamani. Insa, Nicușor Dan a spus ca problema siglei oricum nu va pune in pericol candidatura, pentru ca legea le permite sa o propuna pana la 1 noiembrie.

„Nu a existat acceptul USB pentru ca USR sa foloseasca o sigla. Nu ne-am dat singuri acceptul. Azi BEC va judeca o noua cerere a noastra care vizeaza de data asta cu acceptul USB incuvintarea siglei. Avem dreptul sa o facem pentru ca in calendarul de alegeri aprobat prin hotarare de Guvern partiele au voie sa ceara BEC folosirea unui semn electoral pana pe 1 noiembrie”, a punctat Nicusor Dan, potrivit ziare.com

Liderul USB a mai precizat ca daca BEC-ul nu va da, joi, o decizie favorabila formatiunii sale vor contesta decizia.

„O vom contesta si pe aceasta. Noi speram sa fie favorabila. Daca nu va fi favorabila, vom contesta si daca si tribunalul ne-o va respinge, vom merge cu semnul nostru permanent”, a spus el.

Mai mult, Nicusor Dan a mai spus ca are informatii ca PSD ar pregati 100-200 de contestatii impotriva candidatilor USR la parlamentare.

„Ne este teama ca in unele judete candidatii nostri nu vor putea sa candideze”, a spus Nicusor Dan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *