Skip to content
Societate

Nicuşor Dan: Nu știm câte rozătoare sunt în București, dar cred că numărul lor nu a crescut semnificativ față de anii precedenți

Inquam Photos / George Călin

Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, a declarat, joi, că autoritățile nu știu câți șobolani sunt în București, pentru că nu cunosc toate subsolurile de bloc şi nici toate clădirile abandonate. Totuși, în opinia sa, numărul lor nu a crescut semnificativ față de anii precedenți. Acesta a mai precizat că a fost făcut al cincilea tratament de dezinsecție din 14 și primul tratament de deratizare din trei.

Pe ce înseamnă rozătoare nu există o evidență. În opinia mea, nu există o creștere a numărului de rozătoare semnificativă față de anii precedenți. Nu ştim care sunt toate subsolurile de bloc, nici măcar care sunt proprietăţile municipalităţi, darămite să ştim care sunt clădirile abandonate. Operatorii de deratizare se duc unde ştiu ei că trebuie să meargă, dar până când nu o să avem evidenţa totală a proprietăţilor nu o să reuşim să controlăm cu totul acest fenomen”, a declarat Nicușor Dan.

Primarul General a mai spus că e izolat cazul bărbatului mușcat de un șobolan.

Nicușor Dan, despre tratamentele de dezinsecție și deratizare din București

Pe ce înseamnă dezinsecţie suntem la al cincilea tratament împotriva insectelor, în special a ţânţarilor. În ce priveşte deratizarea, suntem la capătul primului tratament pe care l-am făcut în ceea ce prevede planul de acţiune, adică spaţii publice, subsoluri, spitale, şcoli, parcuri ale municipalităţii”, a mai declarat Nicușor Dan.

Acesta a mai precizat că „am avut şi o conjunctură nefericită cu gunoaiele pe stradă luni de zile, aici suntem”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *