Skip to content
Politică

Nicuşor Dan o critică dur pe Gabriela Firea pe tema RATB-ului gratuit: „Promisiune populistă!”

Preşedintele USB, Nicuşor Dan, o critică dur pe Gabriela Firea (primarul general ales) pe tema transportului gratuit cu RATB.

Astfel, într-un status postat, joi, pe Facebook, cel care a ieşit pe locul al doilea în alegerile pentru Primăria Bucureştilor susţine că „Gabriela Firea, noul primar general al Capitalei, își începe mandatul cu o promisiune populistă, marca Sorin Oprescu, fără suport în realitatea de zi cu zi și fără argumente economice”.

În schimb, Nicuşor Dan continuă să pledeze pentru transformarea RATB în societate comercială, fapt ce i-ar permite instituţiei să obţină fonduri europene.

„Măsura gratuității pentru transportul public de suprafață este încă o dovadă că Gabriela Firea nu cunoaște nevoile reale ale cetățenilor din București. Motivul pentru care numărul pasagerilor a scăzut în intervalul 2009-2013 de la 788 de milioane la 725 milioane nu este din cauza prețului călătoriei, de 1,3 lei. Călătorii sunt descurajați de calitatea scăzută a serviciilor oferite de RATB: parc auto insuficient, autobuze și tramvaie uzate, depășite din punct de vedere tehnologic, murdare și de multe ori fără aer condiționat sau încălzire, lipsa de coordonare a traseelor de autobuz și tramvai și de integrare a transportului de suprafață cu cel subteran, blocajele în trafic, stații fără adăpost și nesemnalizate, lipsa unui sistem de informare a pasagerilor în timp real.

Prioritățile administrației trebuie să fie eficientizarea structurii de conducere a RATB, transformarea RATB din regie autonomă în societate comercială conform Regulamentului CE 1370/2007 al Parlamentului European și al Consiliului – fără de care nu poate să acceseze fonduri nerambursabile din Programul Operațional Regional 2014-2020 pentru înnoirea materialului rulant – introducerea culoarelor unice pentru transportul în comun, prioritizarea transportului în comun în intersecții”, continuă Nicuşor Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *