Skip to content
Alegeri locale 2020 Politică

Nicușor Dan, pledoaria pentru ”Câine” și șansele la primărie. Sociologul Mircea Kivu: Este evident că este o făcătură toată povestea asta

PS News

Sociologul Mircea Kivu este de părere că șansele candidatului PNL-USRPLUS de a câștiga Primăria Capitalei nu vor fi afectate în mod decisiv de scandalul înregistrărilor audio apărute în spațiul public, în care Nicușor Dan apără interesele unui afacerist controversat.

„Cred că cei care aveau de gând să-l voteze pe Nicușor Dan n-au fost afectați, pentru că este destul de puțin credibilă toată povestea cu așa-zisul trafic de influență, mai ales că, până la urmă, primăria era cea care comitea un abuz acolo.

Înregistrarea audio nu îl incriminează pe Nicușor Dan. Incriminează primarul care a demolat ilegal o clădire. Nicușor Dan a intervenit în favoarea celui abuzat. Deci este evident că este o făcătură toată povestea asta.

De fapt, șansele lui Nicușor Dan depind de gradul de participare al oamenilor. Dacă oamenii se duc la vot, atunci câștigă, dacă se vor teme de virusuri și vor prefera să stea acasă, atunci câștigă Firea”, a declarat sociologul pentru PS News.

Pe de altă parte, Mircea Kivu crede că este foarte posibil ca o parte din cei care sunt nemulțumiți de prestația Gabrielei Firea să stea acasă pe 27 septembrie, ceea ce ar favoriza o victorie a candidatului PSD.

Nicușor Dan este implicat într-un scandal după ce a ales să garanteze personal, către angajații Primăriei Sector 4, pentru afaceristul Mihai Mitrache, zis „Câine”, care a construit un restaurant pe spațiul verde din parcul Orășelul Copiilor.

Nouă parlamentari PSD au decis să acţioneze legal împotriva lui Nicuşor Dan, candidatul PNL-USRPLUS la Primăria Capitalei.

La rândul său, candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că va face plângere penală pentru denunţ calomnios împotriva parlamentarilor PSD care au depus denunţ la DNA. „În ţara asta cine face plângere penală ştiind că minte este un infractor”, a afirmat Nicuşor Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *