Nicuşor Dan: Proiectul pentru organizarea referendumului împreuna cu prezidenţialele va fi votat mâine în plen

Sursa foto: Nicuşor Dan

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat luni seară că proiectul de lege care va permite organizarea referendumului din Bucureşti în aceleaşi secţii de vot cu alegerile prezidenţiale a trecut de Comisia de Administraţie din Camera Deputaţilor, urmând ca marţi să fie votat de plen, relatează News.ro.

„Folosirea infrastructurii alegerilor naţionale pentru referendum ar duce la o scădere considerabilă a costurilor de organizare şi la reducerea timpului petrecut în secţii de alegători”, a spus primarul.

Nicuşor Dan spune că, dacă referendumul va fi aprobat de cetăţeni, va dispărea discrepanţa dintre atribuţiile Primăriei Capitalei şi banii care sunt alocaţi instituţiei pentru îndeplinirea acestor atribuţii, în raport cu atribuţiile şi bugetele primăriilor de sector.

„Referendumul local va avea cele două întrebări pe care le-am propus. Una privind împărțirea banilor care se strâng din taxele și impozitele bucureștenilor între Primăria Generală și primăriile de sector, pentru că de ani de zile există o discrepanță între atribuțiile noastre și banii pe care îi primim noi, distribuiți de Guvern din aceste taxe și impozite și atribuțiile sectoarelor și banii pe care îi primesc dumnealor.

A doua întrebare se referă la posibilitatea ca primarul Municipiului București să emită autorizații de construire pe toată suprafața orașului, așa cum se întâmplă în toate capitalele europene. Traficul din București care e principala problemă a bucureștenilor vine din modul în care s-a dezvoltat urbanistic orașul ăsta, necontrolat, și atunci dacă primarul municipiului este responsabil de trafic, e normal ca primarul să fie responsabil și de modul în care se construiește în oraș”, a spus recent Nicușor Dan.

Citește mai mult AICI

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: