Skip to content
Politică

Nicușor Dan pune tunurile pe Guvern: OUG pe amnistie și grațiere ar însemna că e liber la furat în România!

facebook.com

O ordonanță de urgență pe amnistie și grațiere ar putea schimba complet calculele politice din prezent. Liviu Dragnea are opțiunea unui astfel de act pentru a avea cale liberă în candida la alegerile prezidențiale din 2019, dar o măsură a amnistiei și grațierii ar putea declanșa noi proteste masive în România.

Deputatul Nicușor Dan, fost președinte al USR, a fost prezent la Gala „100 de ani în presa românească”, organizată de PSNews.ro unde a oferit un interviu în exclusivitate pentru redacția noastră. Una din temele abordate a ținut de justiție.

Concret, întrebat ce ar însemna ca Guvernul Dăncilă să dea OUG pe amnistie și grațiere, Nicușor Dan a atras atenția că s-ar declanșa efecte grave pentru România atât pe plan intern, printr-o criză socială, dar și pe plan extern printr-o puternică decredibilizare a țării noastre. Mai mult, fostul lider USR a subliniat efortul pe care unii oameni l-au făcut pentru a consolida statul de drept, iar faptul că niște oameni corupți au fost pedepsiți a transmis un mesaj altora care au văzut astfel ce pot păți în cazul în care comit acte de corupție.

„Au fost ani întregi de muncă în care justiția imperfectă, dar totuși cu munca și devotamentul multor oameni a reușit să pedepsească niște oameni care au făcut rău. Lucrul bun nu este că au fost pedepsiți niște oameni care au făcut rău, ci lucrul bun este că alții au văzut că li se poate întâmpla și lor, iar în felul acesta fenomenul corupției a fost diminuat

O OUG pe amnistie și grațiere transmite mesajul că este liber la furat în România, ceea ce nu este posibil. Pe plan intern va declanșa o criză socială fără îndoială, iar extern o puternică decredibilizare a României care a început deja chiar prin intenția unei astfel de ordonanțe”, a declarat Nicușor Dan în exclusivitate pentru PSNews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *