Skip to content
Politică

Nicușor Dan, răspuns dur la adunarea USR: Nu pot gira prin prezența mea un congres viciat

hotnews.ro

Nicușor Dan, fostul lider al Uniunii Salvați România a scris sâmbătă pe pagina personală de Facebook un mesaj în legătură cu alegerile ce au loc la cel de-al doilea congres al formațiunii politice din ultimile șase luni.

Citiți și: UPDATE Alegeri în USR: sâmbătă se alege președintele într-un congres extraordinar

Nicușor Dan explică de ce nu a participat sâmbătă la congresul extraordinar ce se desfășoară în Poiana Brașov, subliniind că există o presiune pentru ca USR să își abandoneze principiile și să devină o parte din sistem.

Am fost invitat la congresul de azi al USR. Înțeleg că a fost o dezbatere și un vot în Biroul Național la care unii au fost pentru și alții au fost contra invitării mele.

Am ales să nu particip. Nu pot gira prin prezența mea un congres viciat prin practici demne de PSD și PNL. Alegerile delegaților din București au fost anulate nestatutar, o spun parlamentarii juriști ai partidului, și refăcute pe un sistem diferit de cel folosit în restul județelor. Există o uriașa presiune pentru ca USR să-și abandoneze misiunea, să devină un partid ca toate celelalte, să intre încet-încet în sistem.„, a transmis Nicușor Dan.

De asemenea, fostul lider USR a dorit să reamintească valorile pe care a fost construită formațiunea politică și a enumerat trei riscuri pe care USR-ul le întâmpină.

USR-ul e constituit din oameni de bună credință și poate încă să-și realizeze misiunea pentru care s-a înființat. În ianuarie la Sibiu și în mai la Cluj am încercat să țin membrii USR cu picioarele pe pământ și să le indic principalele riscuri pentru organizație. Dacă ar fi să enunț azi principalele riscuri pentru USR, ele ar fi: 1) fanatismul și radicalizarea taberelor (rezultat al referendumului intern poziționare / nepoziționare) – nimeni nu ascultă argumentele raționale ale celuilalt; 2) toleranța la nelegalitate – încălcarea dovedită a statutului nu interesează; 3) lipsa de reacție la informații false circulate prin rețelele informale.„, a mai adăugat fostul lider.

Pe final, Nicușor Dan subliniază de ce viitorul președinte al USR are un start prost și este ales de prea puțini membri, ceea ce îl va face să fie: „Un președinte fără legitimitate

În orice caz, un start foarte prost pentru viitorul președinte al USR, oricare ar fi el. Un președinte care a încălcat deja statutul, ca membru al Biroului Național, prin decizia pe alegerile din București. Un președinte ales la un Congres cu multe semne de întrebare, la care mulți delegați au ales să nu participe. Un președinte fără legitimitate.„, a postat Nicușor Dan pe pagina personală de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *