Nicușor Dan recunoaște că se sfătuiește cu pro-rusul Matei Păun: Nu trebuie să vin acum să mă justific

Nicusor Dan
Sursa foto: Nicusor Dan

Primarul Nicușor Dan, a admis, într-o intervenție la B1 TV că se sfătuiește cu pro-rusul Matei Păun. Acesta face parte din staff-ul de campanie al primarului.

„Sunt în spațiul public de 18 ani, am fost deputat 4 ani, primar 3 ani jumătate.

Dacă am favorizat vreodată pe cineva, dacă am avut o atitudine neconformă, dar o acuzație pentru cineva care mi-a fost șef de campanie acum 8 ani mi se pare total lipsit de sens.

Nu mi-a dat niciun ban în campania asta și asta-i tot.

Este unul dintre cele 10 persoane care fac parte din staff-ul meu, din așa numita echipă de campanie, cu care mă sfătuiesc pe mesajele publice când ies.

Nu mi-a dat bani. Nu vreau să deschid discuția (ruși, Putin). Dacă este orice să mi se reproșeze să mi se reproșeze pe ce am făcut in spațiul public. Dimpotrivă, e cunoscut ce am făcut după ce a început războiul Ucraina, concert caritabil, la Romexpo, sunt cunoscute în spațiul public.

Nu trebuie să vin acum să mă justific”, a spus Nicușor Dan.

Implicarea lui Matei Păun

PS News a scris despre subteranul campaniei electorale lansate de edilul Nicușor Dan pentru o nouă candidatură la Primăria Capitalei, avându-i printre adversari pe Cristian Popescu Piedone, Gabriela Firea, Sebastian Burduja și Mihai Enache. Cu toate că pe Facebook se roagă de bucureșteni să îi trimită bani, în spatele său stau milionari care îi acoperă toate nevoile electorale, păstrând însă umila sa imagine pe care și-a creat-o încă de la începuturile carierei sale politice.

Cu toate că Nicușor Dan spune că Matei Păun nu a donat niciun leu pentru campania sa și nu s-a implicat deloc în candidatura pentru un nou mandat la șefia Bucureștiului, panourile sale publicitare sunt de la o firmă cumpărată de Păun de la o bancă de stat rusească și recent, paparazzi MediaFLUX l-au surprins pe controversatul afacerist în discuții aprinse cu șefa de campanie a edilului, Ema Prisca, cea care l-a ajutat și în 2020 să câștige fotoliul de edil al Bucureștiului.

Vocea pițigăiată care îl dă de gol pe Nicușor Dan

Cu toate că nu știm despre ce au vorbit exact, timingul campaniei și legăturile pe care cei doi le au prin numitorul comun numit Nicușor Dan  ne dau de gândit. Îi invităm pe cititori să tragă singuri concluziile, având în vedere declarațiile primarului și imaginile noastre.

„Ați luat bani de la Matei Păun, despre care acuzațiile sunt că ar fi om al rușilor, pentru a vă face panourile cu „Mulțumesc” în multe locuri foarte bune din Capitală?”, a fost întrebat Nicușor Dan.

„Acești bani au venit din din donație. Am spus, 2.000 de oameni au donat, asta e tot”, a răspuns primarul, spunând și un „Nu” cu jumătate de gură și tremurat atunci când a fost întrebat dacă printre donatori se află și Matei Păun.

Mai mult, orbind despre relația pe care o are cu controversatul afacerist, Nicușor Dan spune că acesta nu se ocupă de campania sa și că se mai vede cu el din când în când, pe la Krapets (o stațiune bulgărească la mare de lângă granița cu România) sau prin Vama Veche, dar la fel, tonul vocii se subțiază instant și devine unul foarte pițigăiat.

După cum o spun și specialiștii, o voce ușor mai pițigăiată că de obicei sau tremurătoare poate fi un indicator al lipsei de sinceritate, lucru demonstrat și de un studiu apărut în Forbes.

„Matei Păun a condus campania mea din 2016. Mă mai întâlnesc așa, la Krapets, la Vama Veche, în timpul vacanței. E din cercul nostru de prieteni, da”, a completat primarul Bucureștiului pe un ton schimbat, vizibil tremurat și pițigăiat.

„Newsweek a publicat o anchetă în cazul acestui apropiat de-al dumneavoastră și spune așa: Matei Păun a intermediat achiziția firmei Getica de la ruși. Firma Getica este această firmă care oferă panotajul dumneavoastră, adică e firma de la care dumneavoastră ați închiriat să vă expuneți aceste panouri”, i-a mai spus jurnalista Antena 3 CNN.

„Este o firmă de pe piața românească cu care eu am un contract cu prețul pieței de a pune niște panouri”, a completat edilul, pe aceeași voce pițigăiată pe care o are atunci când minte.

„Habar nu am! Care e legătura între toate chestiunile astea și prezența mea  în spațiu public de 15 ani”, a adăugat primarul, pe o voce normală, când a fost chestionat cu privire la legăturile afaceristului cu Rusia, arătând astfel că totuși nu este la curent cu acestea.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: