Skip to content
București Știri locale

Nicușor Dan s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă. Ce spune edilul

Nicusor Dan Inquam Photos/George Călin

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, s-a întâlnit, sâmbătă dimineață, cu premierul Nicolae Ciucă, el declarând după întâlnirea de la Guvern că au discutat patru subiecte, între care şi contribuţia statului la subvenţia pentru gigacalorie,

Am venit cu patru subiecte pentru domnul prim-ministru: contribuţia statului la subvenția pentru gigacalorie, pentru București şi pentru celalalte oraşe, intenţia municipalităţii de a prelua Elcen și a unifica producţia cu transportul şi energia termică, al treilea subiect a fost legat de bugetul Primăriei Capitalei în general şi de posibilitatea ca Primăria să nu mai funcţioneze doar pe regum de avarie, cum funcţionează de ani de zile și să facă acele mari investiții de care are nevoie am deschis şi subiectul urbanismului pentru că oricât de mult am face lucrări de infrastructură, orașele se dezvolta haotic și nu o să ajungem prea departe. Avem Inspectoratul de Stat în construcţii care nu funcţionează”, a declarat primarul general al Capitalei, potrivit b1tv.ro.

Referitor la banii pe care Primăria Generală îi cere, edilul a spus: „Analiza vizează toate cererile municipalitățile și o să fie făcută în contextul elaborării bugetului pe 2022, la care Guvernul a început să lucreze deja. Noi nici nu am cerut bani, am fost foarte onești, au existat mai multe discuții. Primăria nu mai are de plată facturi în 2021, nu am cerut bani pentru anul acesta, însă am spus că vom avea o mare dificultate în ianuarie 2022. În funcție de banii pe care o să-i primim în decembrie, o să avem niște venituri totale de 4,4 sau 4, 5 miliarde lei. Din aceștia am plătit 1 miliard din datoriile acumulate de fost administrație. Am reușit să le eșalonăm astfel încât să fim solvabili in piață. Faptul că la un moment dat avem in cont 40 sau 60o de milioane de lei nu înseamna nimic în condițiile in care avem încă datorii. Totul este să ne uităm la cifrele macro și să vedem să o subvenție care ar trebuie să se dubleze, anihilează orice șanse de dezvoltare a orașului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *