Skip to content
Politică

Nicușor Dan s-a reînscris în USR: „Fac tot ce ține de mine, legal, astfel încât Alianța USR-PLUS să fie pe buletinele de vot

hotnews.ro

Nicușor Dan vine cu soluții pentru alianța USR-PLUS, după ce a fost respinsă de BEC pentru a candida la alegerile europarlamentare. Acesta a decis să se reînscrie în partidul condus acum de Dan Barna, pentru a contrasemna în mod legal, protocolul Alianței USR-PLUS.

Indiferent de ce cred eu despre această alianță, atâta vreme cât ea reprezintă o opțiune electorală pentru o parte a alegătorilor, fac tot ce ține legal de mine ca Alianța să se regăsească pe buletinele de vot, iar oamenii să poată face alegerea pe care și-o doresc. Așa este într-o democrație”, a declarat, pentru HotNews.ro, Nicușor Dan.

Reacția lui Nicușor Dan vine în contextul în care Biroul Electoral Central a respins joi cererea de înscriere a Alianţei 2020 USR PLUS pentru alegerile europarlamentare, se arată într-un comunicat de presă al formaţiunii conduse de Dacian Cioloş.

Preşedintele USR Dan Barna a declarat, joi, la Parlament, după ce BEC a respins cererea de înscrierea a Alianţei USR-PLUS la europarlamentare, că motivarea instituţiei este „absurdă” şi că Alianţa va participa la alegeri, spunând că vineri va contesta decizia la Înalta Curte.

„BEC a respins astăzi înregistrarea Alianţei USR-PLUS. Ştiam cu toţii că va fi foarte greu. Ştiam de la „fără penali”, de când primarii au refuzat să valideze semnături legitime, ştiam de la „oameni noi”, când colegi de-ai noştri au fost luaţi la bătaie şi vedem acum, continuarea acestui demers de confiscare a statului, decizia de astăzi a Biroul Electoral Central este o decizie samavolică, abuzivă, prin care se încearcă blocarea participării în alegerile europarlamentare a unor forţe politice noi, care creează probabil disperare şi frică pentru vechea clasă politică. Pasul următor va fi contestarea la Înalta Curte a acestei decizii a BEC. Vom depune mâine contestaţia, sâmbătă probabil se va judeca”, a declarat Dan Barna, joi, la Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *