Skip to content
Societate

Nicușor Dan se pune pe treabă și promite investigații de amploare în cadrul Primăriei Capitalei

Inquam Photos / George Călin

Nicușor Dan a comentat reacția Gabrielei Firea – cea pe care a învins-o în cursa pentru Capitală – la prezentarea făcută de Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, cu privire la controlul efectuat la Primăria Generală a Municipiului București. „A fost o poezie, așa cum ne-a obișnuit să vorbească în fiecare din ultimii ani, ignorând problemele reale ale Bucureștiului”, susține primarul general ales, relatează b1.ro.

Nicușor Dan, despre controlul de la Primăria Capitalei și reacția Gabrielei Firea, în direct pe B1 TV.

Am urmărit alături de dumneavoastră cele două declarații și m-a frapat diferența de discurs. Adică am avut un om care a spus cifre, a spus Primăria datorează către ELCEN atât, Primăria datorează către ANF – adică STB către ANAF, mai precis, datorează atât. Sunt atâți bani care nu s-au dus dintr-un cont în altul, sunt niște bani pentru care primarul a depășit limita de buget fixată de Consiliul General.

A mai spus, dar nu ați redat dumneavoastră, că au fost niște evenimente care au fost plătite și n-au avut loc, a mai spus că au fost niște contracte prelungite ilegal prin acte adiționale, deci a fost un discurs foarte tehnic, foarte precis despre niște cifre foarte precise. Da, și la asta nu am avut niciun răspuns tehnic din partea fostului primar.

A fost o poezie, așa cum ne-a obișnuit să vorbească în fiecare din ultimii ani, ignorând problemele reale ale Bucureștiului. Asta e diferența. Se confirmă multe din lucrurile pe care le-am spus în campanie”, a declarat Nicușor Dan, luni seară, în direct.

Întrebat de Aneta Sângeorzan dacă are de gând să meargă și mai departe după finalizarea verificărilor, Nicușor Dan a răspuns: „Fără discuție. Vreau să spun că o să fiu într-o poziție mult mai bună decât au fost cei trei oameni trimiși de ministrul de Finanțe în control, pentru că o să fiu primar, o să am acces la toate actele și deja, încă din poziția aceasta intermediară în care sunt în acest moment, au început să îmi scrie oameni din primărie despre diverse nereguli, deci fără îndoială că o să continuăm să investigăm tot ce ne semnalează oamenii și nu este o promisiune electorală, este o obligație legală”.

Referitor la „caracatița” din primărie, despre care vorbise în campanie, Nicușor Dan a subliniat: „Eu am prezentat fapte reale. Am spus că, cu tare om, nu mai țin minte tuturor persoanelor de care am vorbit, a fost șoferul domnului Pandele și după aceea a ajuns în Poliția Locală Voluntari, și după aceea a ajuns să conducă Poliția Municipiului București, și acum este director general în Direcția Administrativ din Primărie. Astea sunt fapte.

Doamna Firea trebuia să spună, da, e adevărat sau nu, nu e adevărat. Așa cu poezii din acestea, că nu e nicio caracatiță, că mai vedem, nu așa se face politică. Eu sper ca și rezultatul pe care l-am avut în alegerile locale din București, și rezultatul pe care sper să îl avem în alegerile parlamentare din iarna asta să termine odată cu acest discurs populist”.

De asemenea, întrebat ce are de gând să facă în legătură cu persoanele care s-ar fi perindat fără merit în jurul Primarului General în perioada administrației Firea, Nicușor Dan a declarat: „Sunt mai multe categorii. Sunt persoane care au fost detașate și atunci e, cum se spune, în pixul noului Primar General să înceteze aceste detașări, sunt câteva persoane în această situație, deci pentru asta e foarte simplu, va dura o zi, două.

Sunt persoane care au încălcat flagrant legea și pentru asta Comisia de Disciplină, pe care eu, ca Primar General, am atributul să o numesc, fără îndoială va constata nelegalitatea și va desface contractul cu respectivele persoane.

Sunt și persoane care au câștigat niște concursuri (…) și, dacă acele concursuri au aparență de legalitate, ar fi un abuz să le demitem în secunda unu când intrăm acolo, însă persoanele acelea vor fi evaluate, competențele lor vor fi evaluate și după trei sau șase luni o să vedem dacă sunt competente pentru respectivele poziții sau nu”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *