Skip to content
Opinii & Analize

Nicușor Dan și dușul rece pentru bucureșteni: apa caldă nu va fi caldă și „noul București” e de fapt vechiul București

Nicușor Dan s-a văzut primar al Bucureștiului și prima dată le-a făcut un duș rece cetățenilor care l-au votat, spunându-le că apa caldă tot nu va fi caldă. Declarația vine după ce în campania electorală Nicușor Dan și USRPLUS spuneau că trebuie să-i votăm dacă vrem apă caldă. Minciuna aceasta a fost rostogolită în online și Gabriela Firea a fost scoasă principalul vinovat pentru lipsa apei calde. Oare pe cine mai înjură acum votantul userist când își dă seama că a schimbat primarul, dar nu și temperatura apei?

Dar să revenim la Nicușor Dan, care nici nu s-a instalat oficial pe fotoliul de primar și a început să amenințe că va concedia angajați din Primărie și a îndrăznit să parieze că „persoane din administrația precedentă vor face pușcărie”. Discursul pare rupt mai degrabă de la vreun dictator, care proaspăt instalat la conducere își elimină adversarii. În realitate, nu Nicușor Dan stabilește cine și dacă face pușcărie. E o chestie care ține strict de judecători, pentru că doar la judecători se află justiția, nu la Primărie sau DNA.

Pe ce criterii va face Nicușor Dan concedierile și „arestările” promise? Pe culoare de partid, evident. Spre exemplu, deja a spus că prima persoană pe care o va concedia va fi directorul Direcției Juridice. Nu are niciun raport al activității acestui om, nu știe dacă e competent sau nu pentru funcția respectivă, ce rezultate a avut. Efectiv îl dă afară că așa vrea el. Nu e nicio surpriză că un primar dă afară anumiți angajați și își instalează membrii de partid, dar după ce Nicușor Dan a țipat atât de tare că vrea transparență, am vrea și noi concedieri și angajări transparente, pe anumite criterii clare, cu concursuri de angajare, nu pe culori de partid. Bun, îl dă afară pe actualul director, dar pe urmă să publice anunțul de angajare, să se dea examen, să se afișeze rezultatele online și așa mai departe.

Dezamăgirea se va instala imediat în rândul electoratului USRPLUS când oamenii vor aștepta trenul promis de Nicușor Dan, în condițiile în care CFR nu are trenuri nici pentru aeroport și CFR nu a renovat nicio cale ferată locală. Va cumpăra primăria trenuri? Iarăși aici a fost o manipulare. Pe de o parte, Nicușor Dan spunea că primăria e în „faliment”. Pe de altă parte, promitea trenuri urbane. Cu ce bani dacă e în faliment? Dar vin banii europeni, așteptați liniștiți.

Dușul rece oferit de Nicușor Dan a fost mai rece decât apa rece pe care o primesc bucureștenii la robinet. Mai întâi stăm și analizăm, că așa face un bun primar. Plătim o firmă de audit – doar trebuie să trăiască și firmele din partid cumva – apoi discutăm despre ceea ce găsim, facem puțin scandal că s-a furat, că s-a încălcat legea, și prin iunie mai promitem câteva lucruri, prin septembrie 2021 PSD va fi de vină pentru orice.

Dezavantajul pentru Nicușor Dan e că în 2024 nu va mai putea spune că PSD e vinovat și s-ar putea ca Vlad Voiculescu să-i fure scaunul. Așa cum a pierdut USR-ul, lăsându-i pe oamenii lui Cioloș să vină în partid și să ocupe funcții, tot așa va pierde și Primăria București, pentru că nu poate învăța din greșeli și îl acceptă viceprimar chiar pe Voiculescu. Singura lui salvare politică e PNL, dacă va decide să se înscrie în partidul lui Ludovic Orban. Și ar face bine să se înscrie acum, cât timp Orban îl poate proteja.

1 comentariu la “Nicușor Dan și dușul rece pentru bucureșteni: apa caldă nu va fi caldă și „noul București” e de fapt vechiul București

  1. PSD este si va ramane in istorie ca singurul vinovat pentru dezastrul din Romania! Acest partid guverneaza practic aproape neintrerupt din 1990. Acum, dupa era Dragnea, personajele marcante ale PSD sunt formate din analfabeti cu scoli terminate te si miri pe unde, pe la varste inaintate, dupa cariere stralucite de soferi, tractoristi, strungari si mai presus de orice, infractori. Ceea ce a facut Firea in PMB este cu siguranta sub semnul infractiunii. (vezi acizitia de autobuze si altele). Mai mult de atat, pentru ca un muncitor necalificat dn stucturile PMB sa aiba salariu peste multe persoane cu studii superioare, cu o pregatire peste medie si cu functii cu responsabilitate, dar din rconomia reala, au trebuit sistate de urgenta investitiile de tip RADET. Acum, ca voi puneti aici totul sub semnul „traiasca PSD”, e firesc, dar lipsit de bun simt. Eu as spune asa : „Traiasca PSD, dar sub 2-3% !”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *