Skip to content
Politică

Nicușor Dan spune că în Capitală este un ritm descrescător al îmbolnăvirilor, ce poate fi menținut prin respectarea regulilor

Facebook/ Nicusor Dan

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat, duminică, pe Facebook, un grafic care prezintă un trend descrescător al numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus în Bucureşti și spune că sunt toate şansele ca acest ritm să se păstreze, dacă cetăţenii respectă în continuare regulile de protecţie.

Eforturile bucureştenilor şi ale autorităţilor sanitare dau rezultate în combaterea COVID-19. Avem toate şansele să menţinem acest ritm descrescător al numărului de îmbolnăviri în Capitală dacă respectăm în continuare regulile de protecţie”, afirmă edilul.

El face apel la solidaritate, precizând că, atunci când va fi disponibil în România vaccinul, lupta împotriva acestei boli va fi mai uşoară.

„Să fim atenţi şi solidari în continuare, fiindcă nu e departe momentul în care vaccinul va fi disponibil şi în România, iar lupta împotriva coronavirusului va deveni mai uşoară”, precizează Nicuşor Dan.

În București, rata de incidență a cazurilor în ultimele 14 zile este de 6,16 la mie, potrivit celor mai recente date, în timp ce în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 600 de cazuri noi, un număr simțitor mai scăzut decât în alte zile, care intervine însă într-o zi de weekend, cu mult mai puține testări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *