Skip to content
Politică

Nicușor Dan spune că nu a recomandat bucureştenilor să stea în frig în case. El revine asupra declarației cu bebelușul ținut în frig 

Inquam Photos / Ilona Andrei

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, susţine că nu a dorit să transmită populaţiei să stea în frig, revinind asupra declarației că medicul i-a recomandat soţiei sale „să ţină mai frig în casă” pentru bebelușul lor.

El susţine că acea afirmație a fost „o nuanță” din viața sa privată.

„A fost o chestiune absolut periferică. O jurnalistă care a insistat cu o întrebare și eu am răspuns cumva, jumătate în glumă. Cum să spun, când ești politician, prima oară consultantul te învață să ai grijă ce spui, ca nu cumva să se interpreteze după aceea și marea majoritate o fac. Și după aceea, cumva ne mirăm că toți politicienii vorbesc ca televizorul, așa. Deci, a fost o chestiune periferică”, a afirmat Nicușor Dan, la Digi 24.

Primarul Capitalei a spus că a vrut doar să dea un detaliu din viața sa privată:

Asta a fost, o, cum să zic, o formă de…. în niciun caz nu a fost o recomandare… A fost pur și simplu o nuanță din viața mea privată pe care am prezentat-o și am avut surpriza s-o văd mai târziu știre de presă. Dacă vorbim de ce este de făcut, lucrurile astea sunt de făcut de ani de zile, pentru că a economisi energia este o chestiune de mediu și sunt niște lucruri de bun simț: să închizi lumina în camera din care pleci, să închizi calculatorul când nu mai lucrezi cu el și toate lucrurile astea, să nu lași obiecte în priză când nu ai nevoie de ele, toate aceste lucruri.
Pe de o parte, ca să fie foarte clar, noi ca autorități avem obligația să facem tot ce ține de noi pentru ca cetățenii care sunt deserviți de sistemul centralizat de încălzire să le ofere posibilitatea să stea în casă la temperatura pe care dumnealor o doresc, deci ca să fie foarte clar. În ceea ce privește ce trebuie să facem fiecare din noi în casă este o chestiune care este conectată cu mediul, să încercăm să înlăturăm risipa în ceea ce privește consumul de energie
”, a completat Nicușor Dan.

Săptămâna trecută Nicușor Dan a spus că medicul a recomandat familiei sale să ţină mai frig în casă, având în vedere că are un bebeluş:

Trebuie să o întrebaţi pe soţie, că eu nu prea stau pe acasă. După cum ştiţi, avem un bebeluş şi medicul i-a recomandat soţiei să ţină mai frig în casă, ca să mănânce mai puţin, să nu aibă reflux”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *