Skip to content
Politică

Nicuşor Dan: Sunt pe aceeaşi lungime de undă cu prefectul Capitalei în privinţa relaxării restricţiilor legate de COVID-19

Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general Nicuşor Dan a afirmat că este pe aceeaşi lungime de undă cu prefectul Capitalei Traian Berbeceanu cu privire la relaxarea restricţiilor legate de COVID-19 în Bucureşti. El a adăugat că ambii sunt membri în Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă şi acolo, împreună cu specialiştii, va fi luată curând această decizie oficială.

„Sunt pe aceeaşi lungime de undă cu prefectul Capitalei în privinţa relaxării restricţiilor legate de COVID-19. Suntem amândoi membri în Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă şi acolo, împreună cu specialiştii, vom lua curând decizia oficială.

Îmi doresc să relaxăm cât mai repede restricţiile şi, în acelaşi timp, trebuie să ne asigurăm pe cât posibil că nu ne întoarcem în scenariul negativ. Bucureştenii (inclusiv oamenii din domeniul educaţiei, culturii, HORECA etc) vor predictibilitate şi trebuie să ne străduim să oferim asta”, a scris Nicuşor Dan joi pe Facebook.

Anterior, în cursul acestei zile, edilul general al Capitalei preciza, referitor la o eventuală relaxare a restricţiilor după ce rata de infectare cu noul coronavirus a scăzut sub 3 la mia de locuitori în municipiul Bucureşti, că ar mai trebui aşteptat câteva zile, pentru a se vedea că această situaţie se stabilizează. Totodată, el a spus că se va vaccina împotriva COVID-19 atunci când îi va veni rândul.

Prefectul municipiului Bucureşti Traian Berbeceanu a anunţat într-un mesaj miercuri pe Facebook că rata de incidenţă în Bucureşti este de 2,96 la mia de locuitori şi va fi urmărită evoluţia în următoarele 48 de ore, iar dacă situaţia o va permite va fi convocat CMBSU care să adopte o hotărâre prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate.

Este vorba despre permiterea funcţionării cu o capacitate de maxim 30% a sălilor de spectacole şi cinematografelor, redeschiderea activităţilor în interior a restaurantelor, cafenelelor şi barurilor, în limia a maxim 30% din capacitatea unităţii şi permiterea activităţilor cu publicul, până în limita a 30% a spaţiului destinat, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Acesta a explicat ulterior, pentru Digi 24, că în cazul în care rata infectărilor rămâne sub 3 la mia de locuitori, atunci barurile, restaurantele, cinematografele, teatrele şi sălile de jocuri de noroc vor fi deschise sâmbăta aceasta, măsuril urmând să intre în vigoare la ora 00.00, sâmbătă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *