Skip to content
București Știri locale

Nicuşor Dan susţine menţinerea scenariului roşu privind funcţionarea unităţilor de învăţământ din Capitală

Inquam Photos/George Calin

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, se declară de acord cu menţinerea scenariului roşu în ceea ce priveşte funcţionarea unităţilor de învăţământ din municipiul Bucureşti, până când se va constata o scădere a numărului de infectări. El promite controale în zonele care prezintă risc ridicat de răspândire a bolii.

Dacă specialiştii spun că copiii sunt un factor de transmitere a acestei boli şi fiind în situaţia asta gravă, sunt absolut de acord cu menţinerea acestei măsuri până vom reuşi să scădem numărul de infectări”, a afirmat Nicuşor Dan într-un interviu la Digi24.

Primarul general a promis, de asemenea, controale în zonele unde există un risc ridicat de transmitere a virusului.  „Unul din lucrurile pe care o să-l facem cu siguranţă este să controlăm transportul public între Bucureşti şi localităţile învecinate”, a susţinut Dan. Potrivit News.ro, el a menţionat că aceste control va viza purtarea măştii în mijloacele de transport.

Primarul general a mai afirmat că autorităţile vor „interveni în mare forţă” în zona teraselor care „spre seară se transformă în cluburi” şi care reprezintă un pericol în ceea ce priveşte răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Inspectorul şcolar general al municipiului Bucureşti, Ionel Puşcaş, consideră că, având în vedere numărul ridicat al infectărilor cu noul coronavirus, „este clar pentru toată lumea” că începând de luni va fi votată prelungirea scenariului roşu pentru unităţile didactice din Capitală.
viewscnt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *