Skip to content
Alegeri locale 2020 Politică

Nicușor Dan, tot mai aproape de Primăria Capitalei. De ce au picat înțelegerile PSD-PRO România și cine este principalul pierzător

PS news

Înțelegerile dintre Partidul Social Democrat (PSD) și PRO România privind candidați comuni la sectoarele din București se pare că nu au un final fericit. Într-o declarație pentru PS News, președintele PRO România, Victor Ponta, a precizat că formațiunea politică va avea candidați proprii la primăriile din București, semn că social-democrații vor intra singuri în lupta cu PNL, principalii adversari.

Și Adrian Țuțuianu, vicepreședinte Pro România, a anunțat că negocierile cu PSD pentru o candidatură comună la alegerile locale din București nu s-au materializat, iar Pro România va avea propriul candidat. El a anunțat că partidul negociază cu ”personalități importante”, iar în cazul în care discuțiile nu se materializează, Victor Ponta va fi ultima soluție.

" "

”Cred că vom avea o soluție foarte bună, discutăm cu personalități importante. Ultima variantă e Victor Ponta, candidatura sa la Primăria București va crea un avantaj extraordinar partidului. Majoritatea din partid credem că intrarea lui Ponta va fi benefică pentru partid, dacă nu găsim o personalitate foarte cunoscută care să aducă un scor cu două cifre. Ținta la locale în București e de 15%. Victor Ponta a spus că dacă va fi nevoie și nu găsim o soluție, își va asuma o candidatură”, a declarat Țuțuianu.

Însă, surse politice au dezvăluit pentru PS News că negocierile dintre PSD și PRO România s-au împotmolit în momentul în care Victor Ponta le-ar fi cerut social-democraților să-i susțină candidatul pentru Primăria Sectorului 2, acolo unde partidul lui Marcel Ciolacu a rămas fără candidat, după ce actualul primar Mugur Toader a anunțat că nu își dorește un nou mandat. Aceleași surse susțin că PRO România ar fi cerut susținerea lui Neculai Onțanu la Primăria Sectorului 2, deși contactat de PS News, liderul formațiunii politice a negat acest lucru.

La sfârșitul lui 2016, retras din politică din cauza problemelor penale, fostul primar al sectorului 2 anunța că şi-a făcut o organizaţie care milita pentru … „consolidarea democraţiei şi a statului de drept”. Fostul primar acuzat pentru şpagă devenea preşedintele Asociaţiei pentru Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie „Om între Oameni”, având misiunea de „a contribui la dezvoltarea socială şi economică a României, la dezvoltarea conştiinţei civice a cetăţenilor români”.

Firea, în pericol să piardă Primăria Capitalei

Principala „victimă” a negocierilor eșuate dintre PSD și PRO România este chiar Gabriela Firea. Primarul actual al Capitalei este extrem de interesat să realizeze o alianţă mai largă a partidelor de stânga, deoarece fără aceasta realegerea ei este în mare pericol, motiv pentru care nu i-a picat deloc bine vestea că Ponta și Ciolacu nu au ajuns la o înțelegere.

Cireașa de pe tort avea să vină joi, când un sondaj INSCOP comandat de PNL a arătat că Nicușor Dan are aproape nouă procente avans față de Gabriela Firea. Astfel, candidatul opoziției ar obține 54,4% din voturi, iar actualul primar al Capitalei ar lua 45,6%. Procentul bucureștenilor care au indicat că vor veni la vot și au o opțiune este de 67,3% din eșantion.

„Nu mă bat cu nimeni în sondaje. Și Domnul Dragnea se lauda cu procente uriașe în sondaje cu 3 luni înainte de europarlamentare iar rezultatul a fost dezastruos. Așa și acum. Se laudă cu ce nu există în realitate. Cel mai corect sondaj se realizează în ziua votului. Am convingerea că bucureștenii vor vota un om implicat, harnic, priceput, tenace. PNL/PDL au blocat toate proiectele benefice pentru oameni, din Capitală, prin majoritatea din Consiliul general. Investiții pe care eu le-am deblocat și finalizat”, a spus Gabriela Firea, după apariția sondajului.

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *