Skip to content
București Știri locale

Nicușor Dan trimite Corpul de Control la Teatrul Excelsior

Facebook

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat luni că a hotărât să trimită Corpul de Control la Teatrul Excelsior, pe fondul verificărilor efectuate de către Direcția Cultură în ceea ce privește spațiile de depozitare închiriate de instituțiile culturale din subordinea municipalității.

După verificările făcute de către Direcția Cultură cu privire la spațiile de depozitare închiriate de instituțiile culturale din subordinea Primăriei Capitalei, am hotărât să trimit Corpul de Control la Teatrul Excelsior, pentru o documentare mai detaliată a utilizării resurselor publice la această instituție. Cultura primește în continuare sprijinul PMB și, în același timp, dăm un nou semnal că banii publici trebuie folosiți cât mai bine”, a scris edilul, luni, pe Facebook.

Vestea vine în contextul în care Primăria Capitalei dorește o evaluare reală a managerilor de teatre din București, care în trecut nu au fost deranjați de controale serioase, parcurgând mai degrabă verificări superficiale. Condus de Adrian Găzdaru din 2014, Teatrul Excelsior a asumat anual cheltuieli de personal de până la 90% din buget, multe dintre acestea îndreptându-se mai degrabă către colaboratori decât către angajații teatrului. Astfel, instituția rămânea cu 10% din buget pentru restul cheltuielilor, o sumă prea mică pentru a acoperi activitatea unui teatru. Spre exemplu, în 2020, încasările Teatrului Excelsior au reprezentat doar 0,02% din cheltuieli.

Chiar și în aceste condiții, din 2016 și până în prezent, managerul Teatrului Excelsior a preferat să plătească lunar o chirie de 6.000 de euro pentru un spațiu despre care spunea – prin contract și prin informările scrise – că ar fi destinat depozitării de decoruri. În realitate, spațiul a rămas gol. Potrivit b1.ro, începând cu anul 2018, alți 6.000 de euro din banii teatrului au fost plătiți lunar pentru chiria unui alt spațiu de depozitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *