Nicușor Dan va fi reales primar al Bucureștiului. Punem pariu?

Bogdan Stoica, editorial
Bogdan Stoica, editorial. Sursa foto: PS News

Ai văzut sondajul? 46% dintre bucureșteni cred că activitatea primarului Nicușor Dan este proastă, iar 11% o consideră foarte proastă. Deci Nicușor Dan are șanse reale să iasă din nou primar, pentru că cele 40 de procente rămase îi sunt suficiente, mai ales când se bate cu nimeni.

Aici am vrut să te duc. Să zicem că Nicușor Dan nu mai candidează. Sau devine președintele SUA. Sau se mută cu familia în Matematicia. Cine o să fie primarul Capitalei? Ce politician ai remarcat tu, în ăștia trei ani, care ți-a făcut o impresie bună?

Știu ce o să răspunzi: nimeni. Și ai perfectă dreptate. Nici un partid nu a crescut, în ăștia trei ani, vreo echipă de oameni simpatici, în care să bage administrație publică cum bagi porumb în curci și pe care să-i facă cunoscuți bucureștenilor, stradă cu stradă, bloc cu bloc până la momentul în care să-l aleagă dintre ei pe cel care poate câștiga Primăria Capitalei.

Același sondaj relevă că bucureștenii identifică drept importante trei probleme: traficul (28%), confortul termic din locuințe (21%) și poluarea (11%). Dacă te uiți atent, astea au fost prioritățile lui Nicușor Dan. N-a mai dat un ban pe parcuri, pe cultură, pe spitale și pe parcări, toate eforturile și veniturile pe care le-a putut dirija au mers spre conducte și drumuri, acestea din urmă fiind și responsabile pentru o bună parte din poluare. Sigur că n-a făcut destul, sigur că n-a cheltuit cu cap, dar nu despre asta e vorba, ci despre faptul că, la o eventuală dezbatere electorală Nicușor Dan versus Orice Candidat actualul primar poate prelua inițiativa dialogului cu succes.

Nu mă confunda, te rog, cu vreun susținător al lui Nicușor Dan. Sunt doar practic. După standardele mele, Nicușor Dan trebuia să fie considerat un primar prost de 85% din populația Bucureștiului, iar la umbra lui trebuia să fi crescut deja 2-3 contracandidați. Cu doar un an înainte de viitoarele alegeri nu mai ai însă timp să faci așa ceva. Dacă nu-l ia DNA-ul sau nu descoperim că mergea cu Dan Diaconescu la minore, Nicușor Dan va fi vechiul nou primar al Bucureștiului.

*** Sondajul a fost realizat în perioada 19 – 28 aprilie, pe un eşantion probabilist, multistadial, stratificat, de 1.012 respondenţi, votanţi de 18 ani şi peste, rezidenţi în Bucureşti, iar datele au fost culese faţă în faţă, la domiciliul respondenţilor.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL