Skip to content
București Știri locale

Nicușor Dan: Vom amenaja în București piețe volante și spații deschise suplimentare

Inquam Photos/George Călin

Pentru a-i ajuta pe producătorii agricoli care nu-și vor putea vinde marfa în piețele închise din Capitală, municipalitatea bucureșteană va amenaja piețe volante și spații deschise suplimentare, a scris pe Facebook primarul general al Capitalei Nicușor Dan.

Am convenit acest lucru în urma unei discuții telefonice cu premierul Ludovic Orban, ca măsură specială pentru susținerea micilor producători din jurul Bucureștiului și a bucureștenilor care cumpără astfel de produse de pe piața țărănească. Identificăm zilele viitoare locațiile și le anunțăm din timp. Legumele, fructele și lactatele produse în comunele limitrofe Capitalei trebuie să-și găsească loc în continuare pe piața bucureșteană”, a spus primarul.

Autoritățile au decis suspendarea activității piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor, în încercarea de a limita răspândirea COVID-19, de luni, 9 noiembrie. Activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară, este permisă. Măsuri asemănătoare au fost luate în mai multe orașe din șară, cum ar fi Sibiu sau Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *