Skip to content
București Știri locale

Nicuşor Dan vrea ca Bucureştiul să devină un important pol de IT

Inquam Photos / Octav Ganea

Nicuşor Dan a declarat, marţi, în deschiderea evenimentului Bucharest Tech Week  2021, că încă de la preluarea mandatului a promis că va oferi oamenilor timp, respectiv timpul care în prezent este folosit în interacţiunea cu administraţia.

Nu am decât două idei să vă transmit. În primul rând o promisiune pe care am făcut-o în campanie şi la preluarea mandatului a fost că o să ofer oamenilor timp, timpul pe care în momentul ăsta îl petrec în interacţiunea cu administraţia şi evident că soluţia pentru a câştiga timp vine din două lucruri: vine din proceduri interne care să fie făcute cu cap şi să elimine activităţile care sunt superflue şi digitalizare şi sunt extrem de deschis la orice fel de soluţie care vine din mediul privat şi care este oferită administraţiei pentru ca ea şi îşi îmbunătăţească activitatea, în special în zona de conexiune cu cetăţenii şi cu societăţile comerciale”, a explicat Nicuşor Dan, citat de news.ro.

El a menţionat că este important cum se realizează acest lucru.

Al doilea lucru mai important pentru mine este cum facem ca această industrie care este cea mai importantă a Bucureştiului deja să devină şi mai importantă şi cum facem ca să definim Bucureştiul pe piaţa globală ca un loc în care, un loc în Europa, în care se întâmplă să ai un pol de IT. Ăsta ar trebui să fie ţelul nostru comun, administraţie publică şi mediul de afaceri în zonă şi pentru că bineînţeles că asta generează bunăstare, asta generează industrii conexe. În momentul când eşti în competiţia globală trebuie să te uiţi la avantajele tale competitive şi în afară de IT şi industrii creative mi-e greu să văd o zonă în care Bucureştiul are avantaje competitive”, a afirmat primarul Capitalei.

El a menţionat că un om care îşi doreşte să facă IT să aibă şi Bucureştiul ca opţiune.

Sunt extrem, extrem de deschis de a vedea care sunt posibilităţile ca administraţia publică locală din Bucureşti să sprijine activitatea dumneavoastră în tot ce înseamnă zona administrativă, bani, centre, colaborări  astfel încât cum am spus reuşim să definim, să facem ca un om care vrea să facă IT şi care are alegerea între a o face în California sau în Barcelona sau în India să aibă Bucureştiul ca opţiune”, a mai transmis Nicuşor Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *