Nicușor pregătește o uriașă demonstrație de hărnicie care va bloca Bucureștiul

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

La șapte ani după ce, în mandatul Gabrielei Firea, Consiliul General al Municipiului București a aprobat Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030, Nicușor Dan a găsit de cuviință, în anul electoral 2024, să bage în reparații capitale aproape toate marile bulevarde și artere ale Bucureștiului.

Însă înainte de a contracta lucrările propriu-zise, Municipalitatea a scos la licitație un contract, în valoare de 28,7 milioane de lei, pentru a angaja dirigenția de șantier pentru aceste lucrări. Afacerea a fost scoasă la licitație în 28 decembrie 2023, este împărțită în 13 loturi și, dacă aceste proiecte vor fi demarate, va însemna că Bucureștiul va deveni un imens șantier în lucru.

În ultimele zile ale anului 2023, Primăria Capitalei, condusă de Nicușor Dan, a scos la licitație un megacontract privind achiziția de servicii de supervizare și dirigenție de șantier pentru obiectivele de investiții de reabilitare a sistemului rutier. Afacerea a fost împărțită în 13 loturi și vizează, practic, blocarea celor mai importante artere rutiere din oraș.

„Jurnalul” a luat la mână documentația de atribuire a acestei achiziții, studiind lot cu lot contractarea serviciilor de dirigenție de șantier. Spre exemplu, primul lot vizează reabilitarea sistemului rutier pe Bulevardul Pallady, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, pe Bulevardul Basarabia și pe Bulevardul Corneliu Coposu, inclusiv bucla de la Complexul Titan. Pentru lucrările de aici, numai dirigenția de șantier a fost estimată la 11.461.443,18 lei fără TVA, adică 13.639.116,2 lei cu TVA inclusă.

Lotul al doilea se referă la reabilitarea sistemului rutier pe Bulevardul Pache Protopopescu și pe strada Traian, la care se adaugă lucrări pe Bulevardul Ferdinand I, între șoseaua Mihai Bravu și strada Traian, precum și reabilitarea sistemului rutier pe strada Dristorului, între Bulevardul Camil Ressu și strada Baba Novac. Doar dirigenția de șantier pentru aceste sectoare este evaluată la 1.898.060,12 lei fără TVA, respectiv la 2.258.691,5 lei cu TVA inclusă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL