Skip to content
Politică

Niels Schnecker aruncă pe piață o informație despre relația dintre Blaga și Iohannis:”S-au răcit”. Ce s-ar putea ascunde în spatele acestei situații

Analistul și consultantul politic Niels Schnecker a vorbit în cadrul unei emisiuni televizate la România TV despre relația actuală dintre șeful statului, Klaus Iohannis și co-președintele PNL, Vasile Blaga, precizând că s-a răcit brusc.

Analistul invocă drept motiv ca răceala dintre cei doi lideri politici derivă din ideea  Iohannis a refuzat, după ce a ajuns la Cotroceni, să mai aibă legături cu partidul care l-a propulsat în fotoliul de la Cotroceni.

Iată dialogul dintre consultantul Niels Schnecker și moderatorul RTV, Andreea Crețulescu:

”Niels Schnecker: Motivul pentru care s-au răcit relaţiile sunt pentru că într-adevăr Klaus Iohannis, după alegerea sa ca preşedinte, a făcut ceea ce mulţi aşteptau. Se vede treaba că Blaga & CO nu se aşteptau. Şi anume, le-a spus: domnule, eu nu sunt membru PNL. Nu numai din punct de vedere birocratic, scriptic, ci el a zis: fraţilor, eu sunt preşedinte, eu nu mai am treabă cu partidul. Din acest moment deciziile mele sunt decizii româneşti, eu nu mai iau decizii liberale. În momentul acela Blaga a zis: aoleu, eşti nebun? Cum adică? Pe noi unde ne laşi?

Andreea Creţulescu: Adică baronii noştri nu mai revin şi ei la putere?

Niels Schnecker: Exact. Noi te făcurăm preşedinte şi acum ne laşi? Ce, eşti într-o ureche? Ca în serialul ăla cu ce eşti prost, eşti nebun? Dar în momentul acela toată lumea a intrat în panică. Numai că în stilul său german, Klaus Iohannis a mers precum …, nu s-a uitat nici în stânga, nici în dreapta. Şi când a mai şi aprobat bugetul de stat în 3 minute după ce a discutat cu Ponta şi s-a hotărât că nu e… CCR a zis că nu e neconstituţional, PNL-ul condus de PD a avut în momentul acela… i-a căzut cărămida în cap şi a zis: păi şi noi 5 ani ce facem, frăţioare?”

1 comentariu la “Niels Schnecker aruncă pe piață o informație despre relația dintre Blaga și Iohannis:”S-au răcit”. Ce s-ar putea ascunde în spatele acestei situații

  1. Eu red ca daca neamtul reuseste sa colaboreze cu guvernul Ponta nu risca sa ii ajute pe ai lui Blaga sa ajunga la putere. Adica nu va face jocuri cum facea Base. Lui Blaga ii mai ramane numai sprijinul DNA si serviciilor, dar s-ar putea ca neamtul sa le dea peste maini acestora si sa le spuna pas la santaj pentru voturi in parlament. Iohannis este prea putin politician, a stat putin in PNL si atunci departe de lucraturile de la Bucuresti, ramanand mai mult in Sibiu. Cred ca neamtului coteriile politice ii cam sunt straine si in acest caz Blaga et co sunt cam in aer, mai ales ca le este tare ”foame”. Ei spera ca Iohannis ii va ajuta ca Base sa ajunga la putere sa-si umple sacii cu euro, care s-au cam golit. Mai e si teama ca daca nu ajung repede la putere s-ar putea ca Luluta sa fie fortata sa se uite si prin cele peste 200 de dosare ale portocaliilor care stau nelucrate prin sertarele DNA, in asteptarea prescrierii. Luluta ar trebui sa zboare de la DNA si din cauza aceestei musamalizari. pana si de dosariul Microsoft s-a apucat numai in prag de alegeri cu toate ca Ponta reclamase cu aproape 2 ani in urma. ce conta pentru Luluta ca guvernul romaniei platea de la buget sume de bani care mergeau si in spagi. Ea i-a ocrotit pe spagari cat a putut, pana a izbucnit scandalul in strainatate. Daca nu iesea scandal in SUA si acum baietii spagari din dosarul Microsoft erau liberi si manacau bine din banii de spaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *