Skip to content
Politică

Nimeni nu rezistă programului de guvernare. Dragnea schimbă prea repede EXCLUSIV

national.ro

Incompetență sau moft politic, aceasta este chestiunea care rezumă întreaga bătălie derulată între zilele acestea între conducerea PSD și guvernul PSD-ALDE. 20 de miniștri au fost declarați „repetenți” la evaluarea făcută de partid, cifra cuprinzănd aproximativ 70% din Executiv.

În același timp, modul în care Liviu Dragnea tinde să impună regulile sale în activitatea Guvernului face ca niciun alt ocupant al unui fotoliu ministerial să nu poată avea siguranța ducerii la bun sfârșit a mandatului sau a unei părți bune din acesta, după cum susține, în exclusivitate pentru PSNews, un fost ministru al actualului arc guvernamental.

„Nimeni nu rezistă programului de guvernare, am mai spus asta de curând. Cred că e nevoie de stabilitate și predictibilitate. Dacă ai majoritatea în parlament, dacă ai câștigat alegerile de maniera în care ai câștigat, dacă ai un guvern instalat, lasă-l să lucreze un an, după care tragi linie.

Nu e foarte simplu, o poziție de ministru înseamnă o perioadă de acomodare, o perioadă de  pregătire, și atunci oamenii ăștia trebuie să aibă stabilitate pe un an în ceea ce privește exercițiul de guvernare.

Dacă acest guvern nu a reușit să implementeze unele din obiectivele de guvernare credeți că următorul va reuși? E vorba de alți oameni care vin, se așează pe funcții, văd ce se întămplă în minister. Nu există oameni pregătiți pentru funcția de ministru. Toți au nevoie de o perioadă de timp în care să se obișnuiască cu acest post”, explică Florin Jianu, fost ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în prima formulă a guvernului Grindeanu.

Jianu crede că Dragnea nu ar fi avut ce să îi reproșeze, dacă ar fi fost în continuare deținător al portofoliului ministerial, dar recunoaște că a avut un atu în mână, sarcinile sale din programul de guvernare fiind preluate de PSD direct de la reprezentanții IMM-urilor.

„Cum aș fi fost evaluat? Ha,ha, ha! Cred că bine. Măsurile pentru mediul de afaceri sunt preluate în întregime de la organizația noastră pentru antreprenori și IMM-uri , pentru că noi am lansat înaintea tuturor partidelor politice un program dedicat mediului de afaceri. Toate măsurile legate de IMM-uri au fost preluate de la noi. Sunt idei de-ale mele și de-ale colegilor mei și le-aș fi dus la capăt pentru că reflectă nevoile pieței.

Nu comentez chestiunile politice. Eu am făcut o anumită alegere și .. și atât. Dacă programul de guvernare devine o pălărie prea mare pentru PSD, cred că va trebui să fie întrebat președintele partidului, domnul Dragnea”, afirmă fostul ministrul.

Florin Jianu s-a retras din guvernul Grindeanu la începutul lunii februarie pe fondul scandalului legat de intenția Executivului de a introduce în Parlament celebra OUG 13.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *