Skip to content
Societate

VIDEO Ninsori abundente în mai multe zone din ţară. Circulaţia se desfăşoară cu dificultate

ijp arges

În mai multe zone din ţară se înregistrează miercuri ninsori abundente, pe multe artere circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă. Drumurile sunt acoperite de zăpadă şi se circulă cu dificultate.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş a anunţat că pe DN 73, în zona Rucăr-Bran, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă: „Având în vedere atenţionarea meteo de cod galben pentru partea de nord a judeţului Argeş, privind fenomene de precipitaţii, ninsori însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului, vă recomandăm să echipaţi autovehiculul în mod corespunzător, să conduceţi cu prudenţă şi să acţionaţi pedala de acceleraţie cu moderaţie. La această oră, pe DN 73, zona Rucăr-Bran, ninge abundent şi se circulă în condiţii de iarnă„.

Miercuri dimineaţa, pe principalele artere de trafic din judeţul Braşov – DN 1, DN 1A şi DN 73, în zona Bâlea de pe DN 7C din judeţul Sibiu, precum şi pe tronsoane din judeţul Harghita de pe DN 11B, DN 12, DN 12A, DN 12C, DN 13A, DN 13B şi DN 13C, era depus un strat de zăpadă frământată de până la 2 centimetri.

Ninsori abundente au fost înregistrate , conform DRDP în judeţele Braşov, Braşov, Sibiu, Harghita, Covasna şi Mureş, şi autostrăzile A1 şi A3, unde drumarii au acţionat pe tronsoanele de drumuri naţionale .

Potrivit IPJ Braşov, pe DN 1 şi pe DN 1A, în judeţul Braşov, două TIR-uri au rămas blocate, între Perşani-Şercaia şi respectiv la ieşirea din municipiul Săcele, circulaţia fiind reluată după deblocarea drumului în condiţii de iarnă.

Pentru perioada 6 aprilie, ora 23,00 – 7 aprilie, ora 18,00, a fost emis un cod galben de ninsori în sudul Banatului, sudul şi estul Transilvaniei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, cu ninsori însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului de până la 50 – 60 km/oră.

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante, precizează poliţia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *