Skip to content
Economie Politică

Nissan vrea să îl înlăture pe șeful grupui Renault din companie, arestându-l în Japonia

NDTV.com

Carlos Ghosn, puternicul şef al grupului Renault, va fi arestat în Tokyo pe motiv de încălcare a legilor japoneze de tranzacţionare.

Gigantul japonez Nissan a propus eliminarea lui Carlos Ghosn din funcţia de preşedinte al companiei, pe motiv de fraudă în declaraţii. Potrivit BBC, Nissan ar fi ţinut o investigaţie internă timp de câteva luni, care arăta că Ghosn şi-a subraportat câştigurile, anunță ZF.ro.

Ghosn este suspectat că ar fi manipulat documentele trimise autorităţilor fiscale. Presupusele acuzaţii sunt legate de faptul că executivul ar fi declarat compensaţii mai mici decât ar fi primit în realitate. Ghosn s-ar fi întâlnit voluntar cu procurorii din Tokyo, care l-ar fi arestat după o interogare.

Nissan, compania japoneză căreia Ghosn îi este preşedinte, va ţine o conferinţă de presă la finalul zilei. Procurorii din Tokyo nu au făcut încă nicio declaraţie oficială.

Acţiunile Renault s-au prăbuşit cu peste 12,3% pe bursa din Paris după anunţ.

Ghosn este printre cele mai mari personalităţi din industria auto la nivel global. În vârstă de 64 de ani, executivul este arhitectul alianţei Renault-Nissan-Mitsubishi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *