Skip to content
Politică

Nistor Duval joacă la două capete: afacerist şi funcționar în Guvernul PNL, face campanie pentru Pro România

facebook/nistor duval

Șeful ISCTR, Nistor Duval joacă și în administrație și în business. Finul lui Tăriceanu este și funcționar și afacerist. Cele două activități se intersectează și ies la iveală oricât de tare ar încerca acesta să le oculteze.

Mai mult, omul de afaceri şi funcţionarul din Guvernul PNL, face campanie pentru un alt partid, Pro România. Nistor Duval este candidat la Senatul României, pe listele Pro România şi îndeamnă cetăţenii să voteze “corect” cu partidul lui Ponta.

Șef la transporturi – stăpânul taxiurilor

Nistor Duval este șef al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier. Numirea lui este din start controversată deoarece Duval este masiv implicat în activitatea de taximetrie din România. El a fondat firma Romnicon care deține monopolul pe piața transportului din Craiova, scrie lumea politica.ro.

Acest lucru este doar una dintre controversele împletirii dintre afaceri și activitatea prost remunerată din sfera serviciilor publice. Nu știm cât încasează Duval la ISCTR deoarece acesta nu a depus nicio declarație de avere.

Schimb de active în familia Duval

Nistor Duval deținea, în ianuarie 2019 marea majoritate a părților sociale (85%) din firma Danerom SRL. Soția, Emanuela Delia Duval, sa avea 15% din părțile sociale ale firmei. În iulie, șeful ISCTR păstrează cele 85% din firmă, soția sa rămâne cu 10%, iar noul asociat Cristian Savu primește 5 procente.

Tot atunci, Nistor Duval renunță la funcția de administrator. Pe 20 august 2019 șeful ISCTR iese cu totul din firmă cesionând partea sa soției.

Aceste schimbări de acționariat aveau doreau să mascheze faptul că firma făcea afaceri cu CNAIR, o instituție parteneră a ISCTR-ului unde Duval era șef.

Șeful ISCTR face afaceri cu instituțiile partenere

Pe 4 ianuarie 2019, când România își revenea după Revelion, CNAIR semna deja cu firma lui Duval două contracte în valoare  de 223.000 lei.

Apetitul lui Duval pentru afaceri în jurul Revelionului avea să se facă văzut în același an. Pe 3 decembrie 2019 aceiași instituție – CNAIR – semna cu firma Danerom un al treilea contract. Valoarea era de 276.340 lei.

Singura problemă a contractelor era că familia Duval patrona Danerom, iar Nistor Duval era șef la ISCTR, instituție parteneră a CNAIR.

12 comentarii la “Nistor Duval joacă la două capete: afacerist şi funcționar în Guvernul PNL, face campanie pentru Pro România

 1. Menționăm faptul că Nistor DUVAL a fost singurul care să implicat în bună desfășurare a activității ISCTR,în caz contrar toti mari transportatorii aveau grave probleme în activitatea lor.

 2. Atunci cand a fost dat afara anul trecut de guvernul PSD din functia detinuta in cadrul ISCTR ,angajatii au facut greva sa vina inapoi!

 3. PSD…ALDE…PNL…PRO ROMANIA, nu e decât un traseist care își vede doar de interesele lui, nu a facut nimeni greva și angajații nu il vor

 4. Este un fost luptator de judo care nu are experienta in administratie. E cunoscut pentru limbajul lui violent si vulgar si pentru violenta fizica chiar si in randul angajatilor

  1. Cum poți minți cu nerușinare că acest om care spune ,, sărut mâna” până și la femeia de serviciu, este un om violent verbal și fizic? Cum?

   Ai vreo dovadă că a fost vreodată violent verbal și fizic, mai ales cu angajații instituției? Clar nu.
   Înainte de a aduce un prejudiciu de imagine unui om cu afirmații nefondate, să știi că poți fi chemată în instanta pentru asemenea afirmații tendențioase.

 5. Este un fost luptator de judo, un om violent fizic si verbal chiar si cu angajatii ISCTR. Un traseist care își vede numai interesul lui, angajații nu il vor. Nu are experienta si a facut multe achiziții dubioase

  1. Haha!
   Ce femeie dornică de atentie, dacă nu a primit atenție în urma mesajului anterior a revenit.
   Madam, vorbiți fără temei, aberați, ce inseamnă achiziții dubioase?
   În orice instituție publică există o procedură pentru demararea unei investiți și orice achiziție este bine sedimentată.
   Nu se cumpară avioane de hârtie, că așa visează cinevă noaptea, încercați să pareți că faceți parte din cadrul instituției, este o jignire pentru un angajat al instituției pe care o conduce domnul Duval, că o persoană ca dumnevoastră din exterior sau platită încercă să vorbească în acest mod în numele lor. Angajații care sunt profesionisti și cu experiență în domeniu, penibil., cucoană!

 6. Nistor Duval nu a facut nimic pentru angajați. Din cauza neimplicarii și a dezinteresului sau total fata de angajați aceștia vor fi dați toti afară la sfârșitul anului, deoarece instituția se va reorganiza în funcții publice și el nu a facut nimic sa ii protejeze.

  1. Nu a facut nimic? A facut luptat pentru angajați și pentru a-i proteja cât toate persoanele care au ocupat funcția de Inspector de Stat Sef la un loc.
   A reușit să creeze condițiile necesare și decente pentru deșfăsurarea activității instituției.
   Sunteți dumneavoastră o persoana care primește care gestionează corespondența domnului Duval, încat să puteți afirma că nu a facut nimic pentru binele angajațiilor în ceea ce privește reorganizarea instituției sau poate dvs. nici măcar nu faceti parte din cadrul ISCTR? Poate sunteți doar un operator de transport care încalca legea și nu suportă conducerea instituției pentru că impune și reamintește zilnic că legislația națională și internațională trebuie respectată și să nu existe favoritisme.
   Aveți dovezi pentru ceea ce susțineți?

 7. Nistor Duval asta si-a dorit ca angajatii ISCTR sa fie dați afară sa faca el jocurile după… E un manipulator si periculos. Minte și se folosește de toată lumea și după ii trădează. Un om foarte diabolic. Sper sa scăpăm de el.

  1. Doamnă, luminați-ne și pe noi…care este interesul unui director, să conducă o instituție fără angajați…să fie sef peste mobila din birouri?
   îl numiți diabolic…pentru ce? Aveți dovezi pentru a vă susține afirmațiile?
   Sigur lucrați cu domnul Duval? Sau sunteți vreo persoană frustrată care și-a dorit un tip de afecțiune de la d. Duval și nu a primit-o? V-a tradat în dragoste, cumva?
   Nistor Duval este un om de o sinceritate rară și transparent în orice pas și care față de alții are curajul să spună lucrurilor pe nume și să nu fie unul care pupă posteriorul altora…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *