Skip to content
Politică

Nistorescu, critici acerbe la adresa lui Isărescu: Hrăpăreț modern!

ordineazilei.ro

Cornel Nistorescu lansează un lung șir de critici la adresa guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, într-un editorial publicat în Cotidianul. Jurnalistul subliniază că Isărescu are o imagine exagerat de bună în ochii românilor. În realitate, consideră Nistorescu, șeful BNR este ”un hrăpăreț modern”, „care nu se dă în lături de la nimic”.

”România este copleșită de un fel de mit Isărescu, mai ales la doamne, la funcționari publici și chiar la unii politicieni. Nu l-ar deranja nici cu o petală. Sunt oameni care l-ar vorbi de bine mai cu suflet decît pe Dalai Lama sau pe Maica Tereza, deși, ca model uman, se află la mii de ani-lumină de aceștia. Este chiar opusul lor, un hrăpăreț modern, destul de sărac în limbaj și care nu se dă în lături de la nimic. 

Luat la pielea goală (asta înseamnă LPG), Mugur Isărescu este nespus de departe chiar de imaginea sa exagerat de bună din România. Mugur Isărescu este un academician pîrît. Cartea sa este o strînsură de articole scrise, presupun, tot de el. Cu îngăduință, îl creditez ca autor, mai ales în tinerețe. Opera sa este totuși modestă și restrînsă. Academia Română, pe care a sponsorizat-o la greu de cînd l-a primit în rîndurile sale, ar trebui să-l avertizeze cu discreție. Mugur Isărescu vorbește greoi. Și presupun că și în scris se exprimă la fel. Eu îi urmăresc fiecare declarație publică. Nu mă interesează actorul Isărescu (uneori joacă bine rolul bancherului care nu știe nimic), ci informațiile de interes public formulate de el”, scrie jurnalistul.

 

Jurnalistul mai subiniază că de mulți ani angajații BNR mănâncă plăcintă cu mere cumpărate de la firma lui Isărescu și beau ”Vinul guvernatorului” produs de aceeași societate.

”Mugur Isărescu a călărit Banca Națională a României într-un mod care rămîne de evaluat pentru cei care îl vor urma. N-am acces la cheltuielile semnate de el și nici la beneficiile sale. Dar știu de prin Banca Națională că de ani buni angajații mănîncă la mai toate bufetele și restaurantele Băncii Naționale, de la Păltiniș la Sinaia, la BNR sau în Parcul Progresul, aproape zilnic, aceeași plăcintă cu merele cumpărate de la SC Măr SRL, firma de la Drăgășani a guvernatorului. 
Și dacă BNR cumpără mere, mănâncă cu mîndrie și legumele de la ferma guvernatorului, ba chiar îi beau și vinul, atunci, asta da afacere! E drept că „Vinul guvernatorului“ este încă departe de prețul la care îl vinde spre a-l oferi angajaților sau spre a-l trimite cadou de sărbători ambasadorilor prezenți la București. Printr-o casetă cu semnătura sa, reprodusă în format olograf, și cu două sticle marca „Vinul guvernatorului“, produs de Măr SRL din Drăgășani, se încalcă inclusiv Legea Băncii Naționale, cea care îi interzice (sau îi interzicea cu niște ani în urmă) guvernatorului orice activitate economică”, scrie Nistorescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *