Skip to content
Politică

NN Pensii dă o veste bună participanților la Pilonul II de pensii

ziuadeconstanta.ro

NN Pensii dă o veste bună participanților la fondul de pensii private obligatorii (Pilonul II). Mai precis, compania a anunțat că a redus cu o treime comisionul de administrare ce se aplică la contribuțiile participanților la Pilonul II de pensii.

Astfel, conform profit.ro, NN Pensii va încasa, începând cu 1 aprilie, un comision de 1,7% din contribuțiile individuale ale participanților la fond, față de 2% cât încasa până la 31 martie. Această reducere va diminua profiturile companiei cu aproximativ 15%. Nivelul de 2,5% practicat anterior nu poate fi depășit, având în vedere că este plafonat prin lege.

Conform sursei citate, pentru 100 de lei virați în contul participantului la fond, NN Pensii va reține 1,7 lei, spre deosebire de 2,5 lei cât reținea anterior. Alături de acest comision, compania mai reține un comision de 0,05% pe lună pentru activele totale ale contului.

Activele fondului de pensii private administrate de NN Pensii valorează 15,4 miliarde de lei din 12 aprilie, mai adaugă sursa citată.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *