Skip to content
Politică

”No, Bulai, Doamne!”: Deputatul USR propune desființarea Ministerului de Interne

facebook

Postarea deputatului Iulian Bulai, prin care cerea, nu mai puţin decât desfiinţarea Ministerului Afecrilro Interne, pe motiv că “nu se mai justifică”, a creat nemulţumiri în rândul sindicatului poliţiştilor, care au reacţionat imiediat.

”Invitație la dezbatere!

Citesc propunerile de reformă ale unui coleg din coaliția de guvernare: comasarea Ministerului Transporturilor cu Ministerul Afacerilor Interne. Nu de dragul reformei, ci ca să mulțumească un coleg liberal care e nemulțumit de fișa postului: ministrul Lucian Bode. Nu comentez propunerea de mai sus, doar spun așa: e nevoie de reformă, de o reformă puternică. Nu pentru a mulțumi mai mulți politicieni căzuți printre scaune la împărțirea portofoliilor, ci pentru că țara are nevoie de reforme, are nevoie de a regândi fundamental instituțiile centrale, pentru a corespunde cerințelor actuale.

Propun așadar:

– comasarea Ministerului Afacerilor Interne cu ministerul care se ocupă și de administrația publică locală (acum Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației).

Ministerul Afacerilor Interne nu se mai justifică. Atribuțiile MAI pot fi preluate de ministerul care deține portofoliile administrației publice și funcționarilor publici.

– comasarea Ministerului Cercetării cu cel al Educației. Cele două domenii sunt interdependente. Este cel mai firesc lucru să conectăm deciziile pe cele două domenii. Și să avem un singur minister.

– comasarea Ministerului Energiei cu cel al Economiei. Așa cum de fapt a fost și anul trecut sub guvernul Orban. Domenii interconectate în mod natural.

Vrea Rares Bogdan reforme pe bune? Îl invit la dezbatere pe propunerile de comasare de mai sus.”, a scris Bulai pe pagina sa de Facebook

Polițiștii sindicaliști se arată indignați de propunerea parlamentarului USR, punând declaraţiile lui Bulai pe seama temperaturilro ridicate din ultia perioadă.

Ministerul Afacerilor Interne trebuie desființat Aceasta este propunerea unui parlamentar în căutare de vizibilitate, dar cu o totală lipsă de viziune. Din punctul acestuia de vedere, Ministerul Afacerilor Interne nu se mai justifică și ar trebui preluat de Ministerul Dezvoltării.

Ei bine, temperaturile caniculare fac ravagii în rândul parlamentarilor, care vin cu idei care mai de care mai inovatoare, însă nu am văzut din partea acestora vreo propunere cu privire la deficitul excesiv de personal din MAI, la subfinantarea acestui minister sau la legislația incidentă polițiștilor care trebuie modificată.

Jocurile de culise din coaliția aflată la guvernare, unde sunt tot felul de propuneri închipuite cu privire la unificarea Ministerului Transporturilor cu MAI sau la desființarea MAI și preluarea acestuia de către Ministerul Dezvoltării, nu fac decât să diminueze autoritatea polițistului, prin pierderea identității celei mai importante instituții”, au spus reprezentanții EUROPOL, pe pagina lor de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *